Reabilitarea Stadionului Progresul a agitat spiritele în CLM. Drogeanu: „Acolo e un gard care pune în pericol integritatea corporală a jucătorilor!”, Jantea Crican: „S-ar putea să fie un șoc pentru dvs, dar o să pice frunzele, că vine toamna. Integritatea corporală a jucătorilor este pusă în pericol dacă alunecă pe o frunză”

Replici acide astăzi, în ședința Consiliului Local Municipal Brăila, într-o discuție legată de lucrările de reabilitare a Stadionului Progresul.

Consilierul municipal Alexandru Drogeanu (PNL) a semnalat faptul că pe marginea stadionului, la 3 metri distanță de suprafața de joc, se construiește un gard, ceea ce, a spus el, contravine reglementărilor în vigoare și pe cale de consecință, va face imposibilă omologarea stadionului: „Orice comisie a LPF și FRF care va veni, nu vă va omologa terenul. Să vă spun de ce: în primul rând, integritatea corporală a jucătorilor. În urma unui contact a doi jucători se poate lovi unul dintre ei de bordură, de gard, deci nu este garantată integritatea corporală a jucătorilor.

În al doilea rând, băncile de rezervă ale jucătorilor unde vor fi amplasate? Sunt 3 metri. Nu știți treaba asta: jucătorii se încălzesc doar în spatele arbitrului asistent. Spațiul e foarte mic”.

Drogeanu a afirmat că prezintă aceste lucruri în ședința CLM pentru că vrea „să le deschidă mintea” celor care nu se pricep, dar care pot să intervină și să discute cu constructorul, pentru dărâmarea acelui gard.

Expresia folosită de liberal l-a deranjat pe primarul Marian Dragomir (PSD), care a precizat că proiectul respectiv este realizat în colaborare cu Federația Română de Fotbal (FRF), deci este foarte puțin probabil ca acesta să nu respecte reglementările în vigoare. Pe de altă parte, Dragomir care i-a cerut președintelui de ședință, Constantin Sîrbu (PNL), să nu mai permită ca aleșii să intervină în timp ce vorbește altcineva, ci să se respecte o anumită ordine și să nu se mai recurgă la jigniri:

Sîrbu a replicat că este de acord cu ideea să se respecte un cadru civilizat de discuții, dar nu este de acord ca primarul „să-i tragă de urechi” pe consilieri.

Viceprimarul Alexandru Jantea Crican (PSD) a intervenit și l-a luat peste picior pe Drogeanu, „ilustrul nostru coleg, căruia probabil timpul îi permite, acum fiind retras, să se plimbe și să vizualizeze lucrările Municipiului sau lucrările pe care le efectuează anumiți constructori”. Viceprimarul a afirmat că deocamdată este vorba de un proiect în execuție, deci nu e cazul să i se caute carențe: „Sigur, probabil că acum s-ar putea să fie un șoc pentru dvs, dar vedeți că o să pice frunzele din pom, vine toamna. S-ar putea să pice și pe teren; cu siguranță integritatea corporală a jucătorilor este pusă în pericol dacă alunecă pe o frunză, dar noi suntem în șantier și terenul respectiv nu este dat în folosință”.

Jantea Crican a mai spus că dacă Drogeanu nu crede că FRF – care este partener în acest proiect de reabilitare a stadionului – este capabil să asigure respectarea reglementărilor legale, atunci îl propune pe consilierul liberal ca președinte al FRF, că tot este acesta așa priceput:

După ce primarul Dragomir a dat asigurări că va cere din nou un punct de vedere al FRF și al Asociației Județene de Fotbal, pentru a se asigura că lucrările la reabilitarea stadionului sunt în regulă, Drogeanu a spus: „Vă rog eu frumos, opriți gardul ăla! Oricum îl dărâmați, vă garantez eu! Nicio comisie de omologare nu o să omologheze terenul de joc!”.

După ședința CLM, primarul Dragomir a luat legătura cu conducerea FRF și cu cea a Asociației Județene de Fotbal, cărora le-a solicitat părerea cu privire la lucrările la proiectul amintit.

Edilul șef ne-a declarat pe această temă: „Afirmațiile domnului consilier Drogeanu nu se confirmă. Am discutat la Asociația Județeană de Fotbal, la FRF, am discutat și cu constructorul și acesta mi-a confirmat faptul că lucrarea a fost monitorizată de FRF. Din păcate, am asistat astăzi în CLM doar la un exercițiu de imagine politică și am rugămintea sau recomandarea ca de acum înainte, consilierii care au astfel de situații, pentru a nu cădea în penibil, să ne contacteze, să se documenteze”.

Contactat telefonic, Laurențiu Vărgatu, președintele Asociației Județene de Fotbal, ne-a declarat că dacă este la 3 metri de suprafața de joc, acel gard respectă reglementările legale din domeniu.