Reabilitarea Stadionului Progresul agită iar spiritele în CLM Brăila. Primarul Dragomir, către consilierul Drogeanu: „Nu are niciun sens să vă răspund la toate prostioarele acestea. Ce aș putea eu să mai discut cu dvs fără să-mi pierd vremea? Ați fost bun la fotbal, nu la altceva”

Lucrările de reabilitare a Stadionului Progresul au creat astăzi a doua rundă de discuții în contradictoriu în sedința Consiliului Local Municipal Brăila, după ce la o ședință anterioară s-au aprins spiritele, iar primarul Marian Dragomir (PSD) și viceprimarul Alexandru Jantea Crican (PSD) i-au luat peste picior pe consilierii liberali.

Pe scurt, la ședința CLM din septembrie consilierul municipal Alexandru Drogeanu (PNL) – fost fotbalist la Dacia Unirea, apoi arbitru, în prezent observator – a semnalat faptul că pe marginea stadionului, la 3 metri distanță de suprafața de joc, se construiește un gard, ceea ce, a spus el, contravine reglementărilor în vigoare și pe cale de consecință, va face imposibilă omologarea stadionului. El a spus că există mai multe lucruri care nu sunt în regulă în ceea ce privește lucrările respective, dar acesta este unul grav, care chiar pune în pericol omologarea stadionului.

La momentul respectiv primarul Dragomir a declarat că lucrările au fost verificate de reprezentanții Federației Române de Fotbal – federație care este partener în acest proiect de reabilitare a stadionului – și aceștia au spus că totul este în regulă, iar președintele  Asociației Județene de Fotbal a spus același lucru, deci nu are rost să se mai discute pe acest subiect.

Astăzi Drogeanu a venit cu planșe care conțineau fragmente din legislația care reglementează domeniul amintit, pe care le-a împărțit consilierilor PSD și i le-a dat și primarului, ca să-i convingă pe social-democrați că gardul respectiv, așa cum este construit acum, va face imposibilă omologarea terenului.

Consilierul municipal Marian Neta (PSD), profesor de sport – care a fost și profesrul lui Alexandru Drogeanu –  a declarat că proiectul de reabilitare a Stadionului Progresul este unul benefic pentru comunitate și s-a arătat convins că atât liberalii, cât și social-democrații își doresc la modul sincer ca lucrările să fie cât mai bine realizate. În condițiile în care Drogeanu insista că există lucruri care pun sub semnul întrebării omologarea terenului, Neta a propus să se facă o comisie din care să facă parte și consilieri care se pricep la sport și care să verifice aspectele semnalate de liberal, astfel încât lucrurile să se lămurească, fiindcă este în interesul tuturor ca totul să fie în regulă când se va face omologarea: „Orice disensiuni trebuie depășite cu bună credință și pozitivism, pentru copiii din Brăila. Aceste teren nu este nici al PSD-ului, nici al PNL-ului, toată lumea trebuie să pună umărul corect, legal, ca să facem ceva frumos”.


Alexandru Drogeanu a afirmat că dacă tot se reabilitează Stadionul Progresul, măcar să se facă lucrurile „cum trebuie”: „Dacă dvs aveați alături un consilier pe linie sportivă sunt convins că stadionul arăta cu totul și cu totul altfel. Eu sunt convins că dvs ați vrut ca acest stadion să arate foarte bine, modern, cochet, dar putea să fie și o bază sportivă multifuncțională. Ce vreau să spun? Dacă pe pista stadionului se amenajau cel puțin două-trei culoare din tartan – tartanul este suprafața pe care se pregătesc atleții –, astfel îmbunătățeați condițiile de pregătire a atleților, le puteați face atleților un bine. În acest fel mai acopereați o gaură din infrastructura sportivă brăileană, care este foarte precară”.

Liberalul a mai spus că a fost personal la stadion și a măsurat distanțele între gard și liniile de margine și de poartă, iar acestea nu coincid cu cerințele impuse de reglementările în vigoare.

El a mai afirmat că parteneriatul Primăriei cu FRF se referă strict la suprafața de joc, nu la întreg stadionul, deci reprezentanții FRF nu s-au pronunțat decât în legătură cu suprafața de joc, nu cu gardul de lângă teren sau alte lucruri de genul acesta.

În ceea ce-l privește, primarul Dragomir a început prin a comenta: „Domnule Neta, noi v-am ales consilier, dar n-ați fost un profesor bun pentru toți elevii! Asta e situația…”

Mai apoi edilul a spus că „s-a uitat pe ciornele aduse de domnul Drogeanu” și a constatat că acestea „nu au nicio legătură cu ce am vorbit. Vorba aceea, domnule Neta, (Drogeanu – n.r.) a fost bun la fotbal, nu la altceva.(…) Nu știu ce ați făcut pe acolo, chiar nu știu, dar o să vă lămuresc eu, domnule consilier!”

„Nu cred.”

„Normal, cred că  nici eu n-am să reușesc să vă lămuresc. Pe regulamentul de care vorbiți dvs, inexistența acelor garduri conduce de fapt la neomologarea stadionului și dvs chiar la asta ne incitați. Indiferent cât o să încerc eu să vă explic dvs – că n-o să înțelegeți -, stadionul va fi finalizat. Să nu mai facem furtună într-un pahar cu apă. Atunci FRF va omologa acest stadion”.

În ceea ce privește pistele pentru atletism, edilul șef a precizat că într-o ședință anterioară a CLM s-a votat să se finanțeze amenajarea unor piste de acest tip la Liceul cu Program Sportiv.

În plus, Dragomir a comentat că dacă tot este atât de interesat de binele atleților brăileni, liberalii ar face bine să se implice și să-l convingă pe ministrul Sportului să accepte să predea Stadionul de atletism către Primărie, pentru a fi renovat, fiindcă ministrul respectiv este al PNL.

„Vă interesează să păstrați stadionul la ministerele PNL sau îl dați, ca după aceea să intrați în ședințele CLM și să spuneți că mai e o liniuță, că mai e o dunguliță ( în neregulă – n.r.)… Că așa fac cei care lucrează, sunt permament urmăriți de cârcotașii de pe margine. Nu ne-ar părea rău dacă ne urmăriți, dar măcar să aveți dreptate! Dar iar mă uit la domnul Neta și dânsul la mine: nu v-a ieșit cu unire, domnule profesor! Dar știți cum e, nici toți profesorii nu sunt perfecți…

Domnule consilier, n-o să vă mai răspund, pentru că la un moment dat intrăm într-un ping-pong. Eu consider discuția închisă. Nu are niciun sens să vă răspund la toate prostioarele acestea și nici să vorbiți singur acolo. Ce aș putea eu să mai discut cu dvs fără să-mi pierd vremea?”.

Liberalul Petrică Popa l-a corectat pe Dragomir și i-a amintit că ministrul Sportului, Carol Eduard Novak, este al UDMR, nu al PNL.