Recital cameral desfășurat la Brăila, în cadrul turneului național „HARMONIA MUNDI”

Marți, 20 septembrie, începând cu ora 17.00, la Școala Populară de Arte și Meserii „Vespasian Lungu” din Brăila, violonista DIANA JIPA și pianistul ȘTEFAN DONIGA vor susține un recital în cadrul proiectului cultural dedicat împlinirii a 140 de ani de la nașterea uneia dintre personalitățile marcante ale istoriei contemporane românești: Nicolae Titulescu. Este un eveniment care se desfășoară în cadrul unui turneu național de 10 recitaluri camerale intitulat „HARMONIA MUNDI”, fiecare moment muzical fiind precedat de câte o conferință pe tema vieții și activității ilustrului diplomat român, conferințe susținute de personalități ale cercetării istorice românești.

La Brăila, alături de cei doi protagoniști ai recitalului este invitat, în calitate de curator, conf. univ. dr. Costin Croitoru, managerul Muzeului Brăilei „Carol I”. De asemenea, Corul mixt „TRISON” al Școlii Populare de Arte și Meserii „Vespasian Lungu” Brăila, dirijat de profesorii Marcica și Ștefan Lupu, va susține un microrecital în încheierea evenimentului.

Proiectul „HARMONIA MUNDI – TITULESCU 140” este organizat de Asociația Culturală INNOVARTE, cu finanțarea Ministerului Culturii, în pateneriat cu postului Radio România Muzical, Muzeul Național de Istorie a României din București, Universitatea Națională de Muzică din București și de asemenea,  cu instituțiile care găzduiesc evenimentele incluse în program: Muzeul de Artă din Constanța, Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj, Casa Memorială „Iuliu Maniu” din Bădăcin, Direcția Județeană pentru Cultură Sălaj, Liceul de Artă „Ioan Sima” Zalău, Filarmonica „Dinu Lipatti” din Satu Mare, Consiliul Județean Neamț, Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Piatra Neamț, Primăria Soveja, Centrul Cultural „Simion Mehedinți” Soveja, Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia” din Focșani, Muzeul Brăilei „Carol I”, Școala Populară de Arte și Meserii „Vespasian Lungu” din Brăila, Direcția Județeană pentru Cultură Brăila, Filarmonica Pitești.

Intrarea este liberă.