Recital susținut de Diana Jipa și Ștefan Doniga la Brăila, în cadrul turneului național „Moștenirea lui Porumbescu”

Joi, 9 noiembrie, de la ora 13.00, la Școala Populară de Arte și Meserii „Vespasian Lungu” din Brăila se va desfășura un recital cameral susținut de violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga. Evenimentul face parte dintr-un turneu național dedicat împlinirii a 170 de ani de la nașterea uneia dintre personalitățile marcante ale muzicii românești, Ciprian Porumbescu.

Turneul „Moștenirea lui Porumbescu” este înscris în seria Romania Universalis, ajunsă la a cincea ediție, iar în fiecare oraș momentul muzical va fi precedat de o prelegere-conferință pe tema vieții și activității compozitorului. De asemenea, proiectul include lansarea paginii web www.porumbescu170.ro, un spațiu virtual în care vor fi prezentate ample materiale documentare realizate și structurate de prof. Gabriela Gîrmacea, autoare a numeroase biografii ale unor personalități ale culturii și artei românești.

Proiectul „Moștenirea lui Porumbescu – Romania Universalis ediția a V-a” este organizat de Asociația Culturală INNOVARTE, cu finanțarea Secretariatului General al Guvernului, în parteneriat cu postul Radio România Muzical, Universitatea Națională de Muzică din București și instituțiile care găzduiesc evenimentele incluse în program: Filarmonica de Stat Oradea, Muzeul de Istorie și Artă Sălaj, Casa Memorială „Iuliu Maniu” Bădăcin, Direcția Județeană pentru Cultură Sălaj, Teatrul de Artă Deva, Filarmonica de Stat din Sibiu, Centrul pentru Cultură Arcuș, Școala Gimnazială de Muzică „Victor Karpis” Giurgiu, Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” Buzău, Școala Populară de Arte și Meserii „Vespasian Lungu” Brăila și Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia” Focșani.

Ca element de noutate, în avanpremiera recitalului cameral, Școala Populară de Arte „Vespasian Lungu”, în colaborare cu Muzeul Național al Bucovinei din Suceava, va expune în holul instituției o parte din expoziția itinerantă „Ciprian Porumbescu – 170. O viață, o epocă, un ideal”.

Intrarea este liberă.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns