Rotaru: Aurel Simionescu s-a intors la partid pe pozitia de presedinte executiv PSD Braila

P1100497

Problemele juridice pe care le are in prezent primarul Brailei, Aurel Simionescu, si cele cateva zile cat a stat in arest, inainte ca o instanta a Curtii de Apel Galati sa decida cercetarea lui in stare de libertate, nu au avut, deocamdata, efecte negative majore nici pe linie administrativa, nici pe linie politica. Daca instanta nu a considerat ca ar exista motive pentru care Simionescu sa fie impiedicat sa revina la conducerea Municipalitatii, nici colegii sai de partid nu au apreciat ca ar fi cazul sa fie impiedicat sa-si reia functia de presedinte executiv al organizatiei PSD Braila. Singura “pierdere” inregistrata de primar, pe parte politica, a fost aceea ca nu mai poate detine, nici macar interimar, functia de presedinte PSD Braila, asa cum s-a  intamplat pana la arestarea sa.

Chestionat ce decizii s-au luat la partid, legat de situatia lui Aurel Simionescu, noul presedintele interimar al PSD Braila, senatorul Ion Rotaru, ne-a declarat ca acesta face parte in continuare din echipa de conducere a organizatiei: “Eu nu stiu daca e o <<situatie>> cu domnul Simionescu. Astazi suntem intr-o formula in care functionam ca echipa, domnul Simionescu s-a intors la partid, a fost bine primit, este un om pe care eu l-am apreciat intotdeauna si n-am avut niciodata niciun fel de conflicte sau de lucruri care sa ne desparta radical. Sigur, a fost o situatie mai delicata, speram ca ea sa fie rezolvata in sensul bun si sa aiba o solutie favorabila, insa pana atunci, noi nu ne putem exprima pe aceasta tema. Dumnealui s-a intors la partid pe pozitia pe care o are, de presedinte executiv. Daca in perioda urmatoare vom ajunge la o alta concluzie, sigur ca vom discuta. Aici este vorba, pana la urma, de un interimat care trebuie sa functioneze, pana se va lua o alta decizie. Din discutiile pe care le-am purtat si cu colegii, dar si noi amandoi, a rezultat ca mergem pe formula aceasta in continuare, urmand ca pe parcurs, daca apar lucruri noi sau daca facem analiza pe alta componenta situatiei in care ne aflam, sa luam alte decizii. Deocamdata nu sunt niciun fel de probleme, suntem in echipa, functioneaza echipa, nu avem derapaje, nu avem lucruri care sa ne desparta sau care sa duca la disensiuni in interiorul organizatiei, sau la nivel de conducere”.

Amintim ca Aurel Simionescu si Stoica Anghelescu, fost director executiv al Directiei Finantelor Publice Locale, din cadrul Primariei municipiului, sunt acuzati de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu si schimbare, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene. Ei au stat in arest 10 zile, dupa care o instanta a Curtii de Apel Galati a decis sa fie cercetati in continuare in stare de libertate.