Rotaru: Calitatea de consilier presupune responsabilitate si seriozitate, nu scandal perpetuu

P1100650

Secretarul executiv al PSD Braila, senatorul Ion Rotaru, considera necesar ca de acum inainte, consilierii judeteni social-democrati sa aiba un punct de vedere unitar in sedintele de plen din CJ, indiferent despre ce proiect de hotarare este vorba. De regula, alesii PSD voteaza unitar in CJ, insa la cea mai recenta sedinta de plen, proiectul de hotarare privind concesionarea lacului Blasova i-a impartit pe consilierii social-democrati in mai multe tabere, iar acestia au votat in mod diferit, ceea ce le-a dat de gandit liderilor partidului.

Secretarul executiv al organizatiei a anuntat ca de acum inainte, consilierii PSD se vor intalni la partid inainte de sedintele CJ, vor discuta proiectele de hotarare aflate pe ordinea de zi si vor stabili un punct de vedere comun pentru fiecare dintre ele, punct de vedere pe care apoi si-l vor asuma cu totii: “Eu cred ca tot ce se intampla in Consiliul Judetean ar trebui sa fie guvernat de regula, de regulament si de legea care reglementeaza foarte clar modul in care se tin sedintele, modul in care se intervine, etc. Se pare ca pe fondul unei atitudini mai permisive a domnului Mortu ( presedintele CJ Braila, Viorel Mortu – n.r.), exista in continuare aceasta atitudine de a bulversa cumva lucrarile sedintelor. Nu poti sa interzici sau sa suprimi dezbaterea, ea este absolut necesara si importanta, opiniile sunt de luat in considerare, se ajunge la vot si atunci se iau deciziile. Din perspectiva asta, noi am hotarat ca inaintea fiecarei sedinte de consiliu, consilierii PSD sa aiba o intalnire la sediu, sa-si spuna punctele de vedere si sa armonizeze eventualele opinii discordante pe anumite probleme si sa se ajunga in sedinta de plen cu un punct de vedere unitar. Asa este si la Parlament, grupul parlamentar discuta inainte de fiecare sedinta de plen ordinea de zi si in functie de opiniile care sunt exprimate, de argumentele care sunt aduse, se ia decizia daca se voteaza sau nu un proiect de lege, daca se intervine si unde se intervine cu o anumita opinie”.

Pe de alta parte, Ion Rotaru considera ca si ceilalti consilieri judeteni, din alte partide, ar trebui sa aiba o atitudine mai serioasa si mai responsabila, la sedinte: “Primul segment pe care vrem sa-l lamurim  foarte clar este atitudinea consilierilor PSD, insa cerem, in acelasi timp, o atitudine responsabila si celorlalti colegi de la nivelul CJ – si nu numai -, pentru ca in opinia mea, calitatea de consilier presupune si responsabilitate si o zona de seriozitate si de implicare, si nu neaparat de scandal perpetuu, de a gasi tot timpul nod in papura”.