Rotaru: Coabitarea PSD cu PNL in CLM Braila este un compromis pe care trebuie sa-l facem

P1100095

Senatorul PSD de Braila Ion Rotaru declara ca USL nu mai traieste la Braila, desi co-presedintele organizatiei municipale PNL, Simona Draghincescu, sustine cu totul altceva. Rotaru a explicat astazi ca in opinia sa, ceea ce se intampla la Braila este “in zona normalului, a firescului”, adica “nu mai functioneaza USL-ul demult, atat din punct de vedere al relatiilor bazate pe acel protocol, cat si faptic”.

Pe de alta parte, senatorul social-democrat explica prezenta viceprimarului liberal Alexandru Danaila in echipa edilului sef Aurel Simionescu (PSD) si coabitarea PSD – PNL din Consiliul Local Municipal ca fiind “un compromis” necesar pentru a pastra o majoritate stabila: “Daca la nivelul Primariei exista in continuare un viceprimar PNL, daca in structurile administratiei locale, in deconcentrate mai sunt oameni care au fost desemnati sau au calitatea de membri PNL sau PDL, asta este alta poveste. Eu pun de fiecare data intrebarea urmatoare: daca dvs ati fi la putere, v-ati putea face programul de guvernare, fie la nivel national, fie la nivel local, cu oamenii adversarilor? Si concluzia logica ne duce spre ideea ca nu este posibil. Iata ca noi ne aflam in aceasta situatie si uneori este nevoie sa <<coabitezi>> cu oameni care-ti sunt adversari din punct de vedere ideologic, politic si atunci, ca sa gasesti solutia, trebuie sa fie sa schimbi legislatia, fie sa faci niste abuzuri. Astazi, ca sa schimbi niste oameni din deconcentrate nu poti s-o faci pur si simplu, fiindca fie ajungi la instanta, fie te contesta ca n-ai respectat legea, plus ca institutia nu functioneaza cum trebuie si sunt niste bani de platit dupa aceea.

Revenind la Consiliul Local Municipal, aici sunt necesare niste majoritati si se fac niste compromisuri. La Braila, nu avem niciun fel de relatii din punct de vedere al colaborarii cu noul PNL, cu marele PNL”.

Intrebat concret de ce se face acest “compromis” si se coabiteaza cu PNL in cadrul Consiliului Local Municipal, Rotaru a explicat: “Pentru ca nu se poate face o majoritate in CLM fara sa ai si voturile PNL. Dar nu se vede lucrul asta? Noi nu vorbim insa de USL – e o situatie care se regaseste in multe locuri din tara, care s-a gasit in toate guvernarile, unde s-au facut asemenea compromisuri, care au generat pana la urma decizii in plan local necesare comunitatii. Altfel, o sa fim in situatia in care maine pleaca PNL, pleaca viceprimarul Danaila, o sa avem alt viceprimar si o sa avem hotarari CLM care nu trec, discutii inutile, care nu vor fi constructive”.