Rotaru: Daca CLM si CJ au fonduri si legea le permite, cred ca trebuie sa finanteze si sportul

P1100497

Senatorul PSD de Braila Ion Rotaru este de parere ca sportul de performanta, la modul general, si CF Braila, la modul particular, trebuie sa gaseasca formule pentru a se sustine financiar din surse private. El a precizat astazi ca nu exclude o sustinere mai mult sau mai putin substantiala si din partea autoritatilor locale, dar numai daca legislatia permite acest lucru, astfel incat cei care aproba astfel de alocari de fonduri sa nu ajunga apoi sa aiba probleme juridice, din cauza ca au dat bani publici diferitelor cluburi sportive: “Daca ma intrebati pe mine, ar trebui sa se gaseasca metode pentru sustinerea sportului de masa. Sportul de masa este mult mai important decat sportul de performanta si mai necesar, in acelasi timp, avand in vedere ca tanara generatie, copiii stau foarte mult in fata calculatorului, la televizor, de misca foarte putin, au preocupari minime in ceea ce  priveste alte activitati decat ceea ce vizeaza televizorul, calculatorul si activitatile <<statice>>. Deci din punctul asta de vedere, trebuie facut ceva mai mult si legislativ, dar si pe fondurile care pot fi acordate unor entitati, scolilor, nu stiu foarte exact, pentru a incuraja pe orice cale sportul de masa, care poate genera si performanta. Sportul de performanta ar trebui, dupa parerea mea, sa fie sustinut de cei care au un anumit interes pentru a promova o anumita disciplina sportiva. Sigur ca Romania a avut de-a lungul timpului performeri in multe domenii ale sportului, sigur ca erau alte conditii atunci, lucrurile s-au schimbat, dar trebuie sa se schimbe si legislativ, pentru ca iata, bunele intentii au existat – si poate ca si la Braila a existat acest lucru, nu stiu -, dar s-au indreptat importiva celor care au luat asemenea masuri.

Deci:

1.reglementari legislative clare, care sa genereze o situatie foarte limpede, atunci cand se iau decizii de catre autoritatile locale pentru a finanta sportul de performanta;

2. sportul de performanta ar trebui sa-si gaseasca resursele pe ONG-uri, pe fundatii, pe organizarea pe care o au la nivelul fiecarei discipline.

Daca din punct de vedere legislativ exista aceasta posibilitate de finantare din bani publici, nu am nimic impotriva.

Ceea ce se intampla la CF Braila nu stiu in amanunt, dar repet, daca CLM, Consiliul Judetean au fonduri si legea le permite, cred ca trebuie sa finanteze si sportul, pe langa toate celelalte activitati pe care trebuie sa le faca”.