ROTARU: DACA GABRIEL LALA A DOVEDIT CA ARE IDEI PE PARTEA DE TURISM, AR PUTEA FI O VARIANTA, CA SEF AL “ROCREATIV”

Presedintele Consiliului Judetean, Iulian Chiriac, nu-si explica modul in care un simplu brailean, precum Gabriel Lala, reprezentantul Asociatiei Clubul de Turism “Proilavia”, poate desfasura activitati de promovare a orasului si judetului, organizand diverse excursii si tururi ghidate, pe la principalele obiective de interes turistic, in timp ce firma CJ, SC “Rocreativ”, specializata in acest domeniu, n-a putut sa faca nicio activitate, timp de 2 ani.

Chiriac a fost intrebat de presa cum isi explica faptul ca Gabriel Lala (foto), fara sa fie platit lunar cu un salariu de mii de lei, pentru a promova turismul, fara sa aiba la dispozitie o baza materiala asigurata de autoritatile locale, a reusit, numai din pasiune, sa organizeze astfel de activitati care promoveaza  Braila, iar administratorul “Rocreativ”, Reliana Bogdan, care este platita pentru asa ceva, n-a reusit sa faca nimic.

Seful judetului a declarat ca nu stie ce face Lala, fiindca acesta nu este in subordinea sa si ca personal, nu monitorizeaza decat activitatea administratorului firmei “Rocreativ”, care apartine CJ si asupra careia are putere de decizie.

In ceea ce-l priveste, senatorul Ion Rotaru a fost de parere ca n-ar fi rau sa se analizeze posibilitatea unei colaborari intre CJ si Gabriel Lala si chiar ideea de a-l coopta pe acesta la conducerea “Rocreativ”, daca tot a dovedit ca are idei si daca ar fi interesat de o astfel de varianta: “Acest domn care face lucruri laudabile cred ca ar trebui sa intre urgent in legatura cu Consiliul Judetean pe o zona de parteneriat si iata o solutie sa relansam <<Rocreativ>>, prin conducerea domnului Lala, daca este valoros si isi doreste sa vina aici. E o idee. Dupa 3 luni putem discuta”.