ROTARU: DACA NU NE INTELEGEM ALTFEL CU GALATIUL, PUTEM SA TRAGEM LA SORTI CA SA STABILIM UNDE VA FI SEDIUL ASOCIATIEI “DUNAREA DE JOS”

Presedintele PSD Braila, Ion Rotaru, propune ca orasul in care se va amenaja sediul viitoarei Asociatii de Dezvoltare Intercomunitara “Dunarea de Jos” sa se stabileasca in urma  tragerii la sorti, daca oficialitatile din Braila si Galati nu pot lua o hotarare in alt mod. Rotaru considera ca locatia viitorului sediu nu este un amanunt atat de important incat sa blocheze infiintarea asociatiei amintite, insa realitatea arata ca asta s-a intamplat, din cauza unor orgolii ale partilor.

Primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), a explicat ca fiecare dintre edili isi doreste ca sediul sa fie in orasul sau, fiindca ambii tin la imaginea pe care o au in randul concetatenilor: “Fiecare primar se gandeste la un moment dat ce vor spune cetatenii din orasul lui. Ce vor spune brailenii, daca primarul Dragomir va accepta sa fie sediul la Galati, ce vor spune galatenii, daca primarul Pucheanu va accepta sa fie sediul la Braila. Si ca sa nu mai avem astfel de dispute ale orgoliilor intre cetateni, am venit cu propunerea ca sediul sa fie la mijloc, intre Braila si Galati”.

Presedintele PSD Braila considera, la randul sau, ca trebuie lasate orgoliile deoparte si abordate problemele cu responsabilitate si luciditate: “Vrem sa abordam lucrurile cu calm, cu luciditate si cu responsabilitate, pentru a rezolva ceva, pentru ca a ne arata muschii permanent… Iata ca nu s-a intamplat nimic de atatia ani si n-o sa se intample, daca mergem pe orgolii si pe ambitii. Eu cred ca avem o mare responsabilitate si trebuie sa tratam lucrurile ca atare”.

Cat priveste faptul ca galatenii nu au acceptat varianta propusa de Dragomir, de a se stabili sediul Asociatiei fie intre cele doua orase, fie in cartierul Dimitrie Cantemir – care este un teritoriu proprietate a Municipalitatii galatene -, Rotaru a comentat: “Eu zic ca nu ne vom bloca aici; eu am participat la una din aceste discutii, am propus atunci ca daca nu ajungem la o concluzie din punct de vedere al sediului, putem sa abordam propunerea relativ neutra pe care a facut-o primarul Dragomir, cartierul Dimitrie Cantemir, dar putem sa facem si o chestiune efectiv care tine de hazard: tragem la sorti unde-i sediul si am inchis subiectul; nu-i nici la Braila, nici la Galati, e unde a iesit. Am facut acea propunere atunci, n-am dus-o mai departe, dar cred ca e o solutie prin care inchidem un subiect care efectiv e artificial inflamat. Sunt si alte solutii; eu am dat o idee”.

La randul sau, fostul primar al Brailei, Aurel Simionescu, a explicat ca in proiectul intocmit in urma cu cativa ani in vederea infiintarii acestei Asociatii metropolitane, a fost prevazut si un sediu administrativ, care se afla amplasat in zona dintre cele 2 orase. Simionescu a precizat ca acel sediu este unul impozant, insa pentru inceput, nu ar fi o mare problema sa se construiasca un sediu mai mic in cartierul Dimitrie Cantemir, unde exista deja toate utilitatile necesare, urmand ca pe masura ce se dezvolta asociatia, sa se treaca la constructia unuia mai mare: “Pentru inceput, ei au un spatiu pe care au spus ca-l pun la dispozitie, noi avem spatiu pe care sa-l punem la dispozitie, deci nu este o problema sa incepem de undeva lucrul asta. Si pana la urma, intr-o balanta se pune ce pierzi si ce castigi. Si castigul categoric este mult mai mare”.

Declaratiile social-democratilor braileni pe aceasta tema, aici: