ROTARU, DESPRE ALEGERILE LOCALE: VINE PRIMAVARA SI SAMANTA NU MAI ESTE LA NIVELUL LA CARE NE-AM FI DORIT, PENTRU CA MULTI DINTRE OAMENII VALOROSI NU MAI DORESC SA VINA CATRE POLITICA

Presedintele PSD Braila, senatorul Ion Rotaru, declara ca in trecut, nivelul discutiilor, nivelul intelectual, civismul si comportamentul in Parlament erau cu totul altele decat cele din ultima perioada si ca din acest punct de vedere, “lucrurile au degenerat si s-au dus din ce in ce mai jos”.

Rotaru a facut acest comentariu ca o paralela cu ceea ce se intampla in sedintele CJ Braila, in care alesii locali fac permanent circ si scandal, in care se jignesc si se injura unii pe altii.

Liderul PSD considera ca acest gen de  schimbari nedorite “sunt generate pe de o parte de faptul ca a fost compromisa in multe directii clasa politica, in ansamblu, iar pe de alta parte, apetitul pentru politica al oamenilor valorosi si care au un cuvant de spus a cam disparut, pe diverse motive si ne aflam in situatia in care trebuie sa semanam, ca vine primavara si samanta nu mai este la nivelul ala in care ne-am fi dorit cu totii, pentru ca multi din oamenii valorosi nu mai doresc sa vina catre politica”.

Rotaru spune ca “doar dorinta de pace nu aduce pacea niciodata, ci trebuie suprimat instinctul de raboi. Ori asta functioneaza foarte mult la ora actuala si este alimentat pe toate caile; razboi, fara sa construim nimic. Misiunea noastra, ca oameni politici, este sa construim ceva, sa incercam sa functioneze lucrurile; daca aratam cine are muschi si cine poate mai mult si cine e mai smecher, pierdem toti. Si aici trebuie sa avem o atitudine de respect unii fata de ceilalti”.