ROTARU, DESPRE DEPUTATUL MEIROSU: A AVUT O ATITUDINE DESTUL DE AGRESIVA SI I-A IRITAT PE COLEGI. SUNT FOARTE MULTE RANI SI SANGEREAZA, DAR NOI VREM SA CASTIGAM ALEGERILE, NU SA PLATIM POLITE

Presedintele PSD Braila, senatorul Ion Rotaru, declara ca “multi” membri PSD nu doresc ca deputatul Emilia Meirosu sa fie reprimita in partid, dupa ce a trecut in barca Pro Romania si a avut pozitii foarte critice la adresa social-democratilor.

In contextul in care Emilia Meirosu si-a exprimat public nemultumirea ca se tergiverseaza reprimirea sa in partid, Rotaru a fost intrebat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, de ce se tot amana discutarea cererii de adeziune a acesteia.

Liderul PSD a declarat ca anul trecut a existat o prima sedinta a organizatiei PSD din zona in care locuieste Meirosu, in care trebuia discutata adeziunea acesteia, insa s-a lasat cu niste “incidente”, iar deputatul a parasit sala. Potrivit lui Rotaru, o a doua sedinta a organizatiei amintite nu s-a mai putut tine, fiindca nu era cvorumul necesar, insa urmeaza sa se organizeze la un moment dat o alta sedinta, in care sa se discute, totusi, adeziunea deputatului, precum si adeziunile altor persoane care vor sa intre in partid.

Dat fiind ca este evident ca exista o intentie din partea PSD de a o tine in asteptare pe Meirosu – cu atat mai mult, cu cat aceasta da semne clare de nerabdare si nemultumire -, ziaristii au insistat pe acest subiect, iar liderul social-democrat a comentat, referindu-se, la modul general, la mai multi fosti membri ai Pro Romania care au depus adeziune la PSD Braila: “Este o procedura pe care am aplicat-o tuturor. Nu putem sa primim in partid membri pe care nu i-am vazut vreodata la fata, despre care nu stim cine sunt. Si atunci am spus ca fiecare dintre cei care a depus adeziune trece pe la organizatia unde a fost arondat, in functie de domiciliu, sa-l cunoasca, sa-si spuna un punct de vedere, sa aiba o opinie, daca <<Da>> sau <<Nu>> si dupa aceea sa se ajunga la Biroul Municipal, care spune <<Da>> sau <<Nu>> .

Dumneaei a avut o atitudine destul de agresiva in prima sedinta si i-a iritat pe colegii de acolo si nu s-a finalizat actiunea; la sedinta urmatoare nu s-au intalnit, pentru ca n-au fost suficienti in sala, pentru a da un vot. Au fost iar niste discutii in contradictoriu si exista o pozitie a membrilor de partid peste care nu am vrea sa trecem, pur si simplu, si sa spunem <<Faceti asa!>> sau <<Faceti invers!>>. Am zis sa o facem democratic si sa avem si opinia oamenilor.

Daca la proxima sedinta care se organizeaza nu se ajunge la o concluzie, vom lua o decizie noi, la nivel de organizatie municipala”.

Rotaru a mai afirmat, cu referire la Meirosu, ca “sunt foarte multe rani si sangereaza”, dar organizatia PSD Braila vrea sa castige alegerile locale si generale si are nevoie de toti oamenii care pot aduce voturi, ideea nefiind  “sa se plateasca polite”.

Amintim ca Emilia Meirosu a castigat mandatul de parlamentar pe listele PSD, in mai 2018 a trecut la Pro Romania,  in decembrie 2019 a demisionat din acest partid, dupa care a depus cerere de adeziune la PSD si asteapta de cateva luni sa se ia o decizie.