ROTARU, DESPRE RECENTA RECTIFICARE BUGETARĂ: N-A EXISTAT NICIODATĂ ÎN ULTIMII 30 DE ANI UN ASEMENEA MOD DE A ALOCA BANI DISCREȚIONAR, FĂRĂ BUN SIMȚ

Președintele PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru, considera că modul în care a procedat Guvernul Orban în ceea ce privește recenta rectificare bugetară este o manieră fără precedent de a aloca fondurile publice, „fără niciun fel de criteriu, fără bun simț, fără nicio grijă față de oameni”.

Rotaru este indignat de faptul că la rectificarea bugetară Municipiul Brăila și Consiliul Județean Brăila nu au primit niciun leu, dar și de sumele mici alocate localităților conduse de edili PSD, comparativ cu cele primite de localitățile conduse de primari PNL și este convins că împărțirea fondurilor de către Guvernul PNL s-a făcut pe criterii politice: „Nu poți să mergi liniar de la o localitate la alta, fără să ai o analiză, niște criterii – poți să ai populația, numărul de proiecte, orice alte criterii, dar măcar ai un criteriu. Deci n-a existat niciun criteriu…”.

„Ba da, au avut un criteriu: la fiecare comună PSD au lipit o bulină roșie și la fiecare comună PNL au lipit o bulină galbenă și când au văzut roșu în fața ochilor au dat bani doar la PNL-iști”, a intervenit primarul Brăilei, Marian Dragomir (PSD).

„Acum nu poți să compari… Cu tot respectul pentru locuitorii de la Scorțaru Nou, de exemplu, sau de Surdila Greci, de la Frecăței, dar nu poți să compari Ianca, ce este oraș, care primește la rectificarea bugetară 5 miliarde lei vechi, față de cele 7 miliarde sau 7,5 miliarde lei vechi pe care le primește o comună mică, ce are și ea nevoile ei și problemele ei; n-are nicio logică decât una electorală și că este PNL. Altfel nu există niciun fel de explicație.

Și n-a existat niciodată în 30 de ani de la Revoluție o asemenea atitudine a unui guvern – cu atât mai puțin a guvernelor PSD – de a aloca bani discreționar, fără niciun fel de criteriu, fără bun simț, fără nicio grijă față de oameni.

Pe aceeași logică s-a mers în toată țara, să știți, nu e numai la Brăila.

Este o bătaie de joc la adresa oamenilor și la adresa tuturor comunităților care au nevoie de bani.

Al doilea aspect este că au blocat și plățile pe PNDL și ne punem în continuare întrebare: unde sunt banii împrumutați de Guvern?

Nu se poate așa ceva, e o batjocură generală acest Guvern PNL!”, a mai spus președintele PSD Brăila.