Rotaru, despre refugiati: Orice om strain care-ti intra in casa iti poate genera un anumit disconfort

re1

Senatorul PSD de Braila Ion Rotaru este convins ca primirea unui numar mai mare de refugiati din Orientul Mijlociu ar putea avea consecinte negative asupra vietii romanilor. Rotaru face referire la semnalele de alarma trase de presa din alte tari cu privire la actele de vandalism sau de violenta comise de unii refugiati ajunsi acolo si nu are dubii ca astfel de lucruri s-ar putea intampla si in Romania: “Este alt nivel de cultura, de civilizatie, alte abordari… E limpede faptul ca orice om strain care-ti intra in casa poate sa-ti genereze un anumit disconfort, mai mare sau mai mic, care poate avea consecinte destul de grave. Sigur, insa, nu putem sa fim nici pe o pozitie radicala, de a nu accepta asemenea lucruri; istoria mai veche sau mai recenta demonstreaza ca asemenea fenomene au avut loc – nu discutam cauzele, desi probabil trebuia plecat de la cauzele care au generat acest lucru, niste politici gresite, probabil, ale unor state”.

Intrebat daca si-ar putea permite Romania sa plateasca sanctiunea impusa statelor care nu accepta sa primeasca cota obligatorie de refugiati, Rotaru a raspuns: “E de discutat. Mi-e greu sa am un punct de vedere foarte clar pe aceasta tema, nu stiu exact ce inseamna suma respectiva, cine va lua decizia…

Oricum, nu trebuie sa inflamam foarte mult lucrurile. Noi avem si la aceasta ora azilanti din mai multe tari, deci fenomenul asta se va produce si incet-incet, va genera consecinte”.