Rotaru: Draghincescu a cerut pentru PND o functie de vicepresedinte CJ, ca sa sustina PSD

P1060959

Presedintele PSD Braila, Ion Rotaru, a confirmat astazi faptul ca presedintele PND Braila, Simona Draghincescu (foto), a cerut functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean, la schimb pentru sustinerea PND pentru formarea unei majoritati simple in CJ. Ion Rotaru a precizat ca solicitarea li s-a parut exagerata liderilor PSD, in conditiile in care PND venea cu numai 2 voturi, care s-ar fi alaturat celor 14 detinute de social-democrati: “La orice intalnire de acest gen, se fac diverse variante, se discuta, se solicita anumite pozitii, in situatia de a fi ales. E normal, dupa parerea mea, nu mi se pare nimic iesit din comun, din punct de vedere al faptului ca cineva cere. Ceea ce poate fi iesit din comun este faptul ca nu poti, cu un vot sau cu 2 – excluzand situatia de la ALDE, unde este un protocol la nivel national si asa s-a convenit, ca la nivel de tara sa avem o sustinere generala – sa ceri… cred ca trebuie sa fie niste solicitari rezonabile, in concordanta cu voturile acordate, in concordanta cu ceea ce poti sa prezinti ca sustinere in Consiliul Judetean, din punct de vedere al voturilor. Deci nu poti, pana la urma, sa vii cu 2 consilieri si sa ceri functia de vicepresedinte CJ. Desi poate sa fie un obiectiv, poate sa fie o cerere legitima, din punctul dumnealor de vedere, dar din punctul nostru de vedere, nu – si nu negociem de maniera aceasta”.

Intrebat daca postul de vicepresedinte cerut de PND era pentru Simona Draghincescu, Ion Rotaru a raspuns: “Nu am intrat in astfel de detalii, pentru cine, sau pentru ce, dar a fost o dorinta asta, au fost niste discutii, atata tot, nu le-am concretizat si daca le vom relua, vedem in ce maniera le vom relua, pentru ca nu putem sa promitem lucruri care nu sunt fezabile si mai mult decat atat, nu negociem pe posturi pana la urma”.

Amintim ca oricum, PSD va da ALDE unul dintre cele doua posturi de vicepresedinte CJ, in conditiile in care ALDE are tot 2 mandate de consilieri, ca si PND. Potrivit informatiilor pe surse, postul de vicepresedinte CJ Braila va fi ocupat de Gheorghi Obreja, fostul prefect al judetului, plecat cu coada intre picioare din Prefectura, dupa ce si-a depus demisia, la scurt timp dupa ce s-a anuntat public ca va fi demis. Obreja a a intrat pe usa din dos in Prefectura, unde a fost instalat ca prefect in urma unor jocuri politice, iar acum va intra tot pe usa din dos si in conducerea CJ, tot urmare a unor intelegeri politice care nu au nimic de-a face cu competenta, ci doar cu apartenenta politica.

Amintim, de asemenea, ca Simona Draghincescu a negat, in cadrul unei conferinte de presa, ca ar fi purtat vreo discutie cu vreunul dintre partide, legat de formarea majoritatii in CJ.