Rotaru, dupa condamnarea lui Stancu: A facut si lucruri bune, a facut si greseli

P1090168

Senatorul PSD de Braila Ion Rotaru a fost retinut astazi, in a comenta decizia instantei de a-l condamna pe fostul presedinte al organizatiei judetene PSD si fost presedinte al CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, la 3 ani de inchisoare cu executare.  Rotaru a declarat ca Stancu a facut si bune si rele si ca cel mai probabil, plateste acum pentru una dintre acele rele: “Nu pot sa comentez decizia instantei. Este regretabil ceea ce s-a intamplat, Bunea Stancu a avut si realizari, si lucruri bune pe care le-a facut, a facut si greseli, iar pentru una din ele plateste, probabil. Nu am alt comentariu, va dati seama ca nu pot sa ma substitui la ce a hotarat instanta”.

Liderul social-democrat a admis ca intrarea lui Gheorghe Bunea Stancu in inchisoare afecteaza si imaginea PSD Braila: ”Orice lucru rau care se intampla cu un membru al partidului, cu un lider, un conducator, evident ca afecteaza imaginea organizatiei, nu poti sa iesi foarte intarit dintr-o asemenea  situatie, insa o sa trecem peste momentele astea. Este clar ca cine greseste, plateste”.

Chestionat daca in noul context au crescut sansele de a fi organizate alegeri anticipate pentru presedintia Consiliului Judetean, Rotaru a spus: “Decizia este la Guvern si mai este ceva mai mult decat un an, pana la alegerile normale. Nu stiu, vom vedea; teoretic, este posibil, dar daca intram sub un an de zile pana la alegerile la termen, nu cred ca mai sunt sanse sa se organizeze alegeri la CJ Braila”.