ROTARU: E ADEVARAT CA L-AM INTREBAT PE CARANICA DACA POATE SA GESTIONEZE SITUATIA DE LA HC DUNAREA, IN CALITATE DE PRESEDINTE

Presedintele PSD Braila, Ion Rotaru, admite ca s-au purtat la sediul partidului niste discutii legate de tensiunile de la HC Dunarea si de faptul ca acestea sunt reflectate in presa locala si nationala, lucru care strica imaginea clubului, dar si a judetului. Rotaru spune ca la aceste discutii au participat, printre altii, presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD), primarul Marian Dragomir (PSD) si presedintele HC Dunarea, Marius Caranica (PSD). Liderul PSD admite ca personal, l-a intrebat pe Caranica „daca poate sa gestioneze situatia de la club, in calitate de presedinte” si s-a vorbit despre masurile ce trebuie luate pentru a se linisti lucrurile, “fie schimband niste oameni”, fie schimband altceva.

Rotaru confirma, astfel, declaratia de zilele trecute a consilierului judetean Stefan Catalin Iordache (PND), care spunea ca a intrat in posesia unor inregistrari facute in sediul PSD, la care au participat cei enumerati mai sus si in care Rotaru a avansat ca posibila varianta, aceea ca Marius Caranica sa se retraga de la conducerea HC Dunarea.

“Eu cred ca echipa de handbal este un vector de imagine pentru judetul Braila, pentru municipiu, pentru ceea ce inseamna Braila in general, si nu pentru PSD. Ca maine, daca nu mai e PSD la conducerea Primariei sau a CJ, va fi alt partid, nu inseamna ca ii face reclama acelui partid, inseamna ca activitatea sportiva functioneaza si este benefica si oamenii se duc la o competitie si se simt bine si le place. Eu cred ca a duce lucrurile in aceasta zona este o interpetare si o fortare a realitatii, care nu este corecta.

Pe de alta parte, ce se intampla acolo… noi, ca partid, nu am vrut sa amestecam niciodata administratia cu politicul. Sigur ca am avut o discutie inclusiv cu domnul Caranica, pentru ca am vazut ca tot timpul sunt tensiuni acolo, disensiuni si lucruri care nu functioneaza si-mi puneam intrebarea daca reusim sa rezolvam problema majora care inseamna finantarea si nu suntem in stare sa gestionam aceasta problema care inseamna administrare, ceva nu e in regula. Plecand de la acest rationament, chiar am avut o discutie in care am spus ca trebuie si Primaria, si CJ, ca finantatori si ca parte a acestei entitati, sa intervina cumva, sa vada care este realitatea si ce trebuie facut. Si lucrul acesta o sa-l faca in continuare, in asa fel, incat lucrurile sa functioneze”.

Intrebat daca este ingrijorat de faptul ca discutiile din sediul PSD sunt inregistrate, iar inregistrarile respective ajung la diverse persoane din afara partidului, Rotaru a comentat: “Asta e sport national, nu e o noutate si noi n-am avut niciodata nimic de ascuns, nu suntem in zona in care sa eliminam telefoanele si asa mai departe; suntem, totusi, intr-o tara libera, in care fiecare este liber sa faca ceea ce considera ca e bine. Important e – si asta e intrebarea care se pune: este si necesar? Este corect, este productiv ceea ce se intanmpla? De aici incolo, putem sa avem multe comentarii…”.

“Nu, dar de bucura foarte mult ca avem satelitii nostri si suntem live nonstop, 24 din 24. E foarte benefic!”, a intervenit presedintele CJ, Iulian Chiriac.