ROTARU: E BINE CA AVEM NUMAI PARLAMENTARI BRAILENI. AM AVUT DESTULE EXPERIENTE TRAUMATIZANTE CU CEI ADUSI DIN ALTE JUDETE

Presedintele PSD Braila, senatorul Ion Rotaru, spera ca noii parlamentari ai judetului sa reuseasca sa treaca este apartenenta politica si diferentele ideologice si sa-si dea mana, cand este vorba despre a ajuta la dezvoltarea Brailei si la sustinerea intereselor comunitatii, la nivel national.

Rotaru spune ca opozitia ar trebui sa-si joace rolul ei de opozitie, “dar in niste limite rezonabile”, adica in sens constructiv: “Eu cred ca fiecare partid si-a desemnat candidatii pe care i-a considerat bineveniti si apreciati de oameni. Sigur ca a fost optiunea organizatiei respective, cu aprobarea centrului, de a desemna niste candidati; poate ar fi trebuit sa fie mai atent selectati, dar una peste alta, si eu cred ca putem impreuna sa facem pentru Braila eforturi, in asa fel, incat dand la o parte ideologii, optiuni politice, stanga si dreapta, sa incercam sa si construim ceva in tara asta, pentru ca prea mult timp am luptat romani impotriva romanilor si este momentul, zic eu, sa incercam sa construim, sa facem campanie electorala doar in campania electorala, opozitia sa-si faca rolul ei de opozitie, dar in niste limite care sa fie pana la urma intr-o zona rezonabila”.

Pe de alta parte, Ion Rotaru a comentat ca este de bun augur faptul ca in noua echipa de parlamentari ai Brailei nu se mai afla, ca in anii trecuti, persoane care provin din alte judete, asa-numitii “parasutati de la centru”: “Categoric da, pentru ca am avut si noi, ca partid, suficiente experiente, daca vreti, traumatizante, din punctul asta de vedere”.

„Experientele traumatizante” la care face referire Rotaru il vizeaza pe fostul deputat PSD de Braila Cristian Rizea, care a fost implicat, pe perioada celor doua mandate, in numeroase scandaluri mediatice cu iz sexual, politic si penal, ce au afectat, implicit, si imaginea organizatiei.

Amintim, de asemenea, ca noua echipa de parlamentari ai Brailei este formata din senatorul Ion Rotaru (PSD), senatorul Mihai Ruse (ALDE), deputatii Mihai Tudose, Nicu Nita si Emilia Meirosu (PSD) si deputatii  Antoneta Ionita si Vasile Varga (PNL).