ROTARU: ÎNȚELEG CĂ PNL-UL ESTE ÎNTR-O CRIZĂ ACUTĂ DE OAMENI DE VALOARE ȘI ÎȘI ACOPERĂ DEFICITUL DE CADRE CU OAMENI DE LA PSD

Președintele PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru, consideră că modul în care PNL-ul racolează în ultima vreme membri PSD reprezintă o dovadă a faptului că liberalii nu au oameni de valoare și sunt nevoiți să ia de la alte partide, pentru a avea pe cine promova.

Întrebat cum privește declarațiile critice la adresa PSD pe care le-a făcut recent deputata Emilia Meiroșu (ce și-a obținut mandatul de parlamentar candidând pe lista PSD, a trecut la Pro România și mai nou s-a înscris în PNL), Rotaru a spus că organizația sa n-a mers niciodată pe ideea de a lua și a promova oameni de la PNL, pe principiul că aceia sunt mai valoroși, ci a promovat membri PSD, pentru că social-democrații au avut întotdeauna oameni de valoare, care meritau să fie susținuți: „Înțeleg că PNL-ul este într-o criză acută de cadre și apelează la orice formulă. Până în urmă cu aproape un an eram toxici din punctul de vedere al lui Rareș Bogdan și al lui Ludovic Orban. Iată că PSD-ul are și oameni buni și unii se mai duc și în partea cealaltă, deci au găsit o zonă în care pot să-și alimenteze partea de deficit de cadre de la PSD”.

De asemenea, Rotaru a spus că după ce atâția ani Meiroșu a activat în PSD și a fost promovată și susținută de PSD, declarațiile acesteia i se par a fi „nelalocul lor”: „Fiecare își alege drumul, oamenii știu să discearnă și să opteze pentru cei care au și o anumită conduită politică, cei care au o anumită verticalitate, cei care reușesc să convingă că interesul lor este în continuare interesul general”.

În ceea ce-l privește, primarul Marian Dragomir (PSD) a făcut două comentarii: „PSD-iștii sunt răi când sunt la PSD, dar când se înscriu în PNL devin cei mai buni.

Și al doilea comentariu este o glumă pe care am văzut-o circulând pe net în ultima perioadă: după atragerea unui număr important de membri PSD în PNL, la baza săgeții liberale au îmbobocit 2 trandafiri”.