Rotaru: Legal, nu poti sa le ceri consilierilor judeteni sa restituie indemnizatiile pe ultimele doua luni

P1080681

Senatorul PSD Ion Rotaru nu sustine solicitarea liderului PMP local, Viorel Grosu, care cerea consilierilor judeteni braileni sa dea inapoi indemnizatiile incasate in lunile august si septembrie, pentru ca ceea ce au facut ei in CJ a fost un circ penibil, nu o activitate administrativa. Rotaru ne-a declarat astazi ca atat timp cat legea prevede ca alesii judeteni sa fie platiti daca se intrunesc in sedinte, nu poti sa le ceri, din punct de vedere legal, sa restituie banii: “Daca discutam despre indemnizatii, sunt niste reguli foarte clare, indemnizatia se ia pe baza prezentei la sedinta si a tinerii sedintelor. Nu stiu foarte exact acum care este reglementarea pentru la Consiliul Judetean, legat de indemnizatii, dar sunt de acord ca in situatia in care nu au activitate,  nu ar trebui sa primesca nici indemnizatie”.

Intrebat daca prin “nu au activitate” se refera la ceea ce s-a intamplat in sedintele CJ din ultimele doua lui, Rotaru a spus: “Nu. Daca legea spune sa primeasca indemnizatii, trebuie respectata legea”.

L-am intrebat, in continuare, pe senatorul PSD  daca in opinia sa, pentru ceea ce au facut in Consiliul Judetean in ultimele doua luni, alesii judeteni braileni merita sa incaseze cate 780 Ron lunar. “Activitatea consilierilor judeteni este platita conform legii, in functie de numarul de sedinte”, ne-a raspuns Ion Rotaru.