Rotaru: Legea pensiilor speciale pentru parlamentari este inoportuna si discriminatorie, dar am votat-o

P1070002

Senatorul PSD de Braila Ion Rotaru a declarat astazi ca a votat legea pensiilor speciale pentru parlamentari, dar nu pentru ca asa si-a dorit el, ci pentru ca a trebuit sa respecte decizia luata de partid. Rotaru, care in ziua votului nu a putut fi contactat telefonic, pentru a-si fi intrebat cum a votat in cazul legii pensiilor speciale pentru parlamentari si de ce, a explicat astazi, intr-o conferinta de presa, ca n-a avut incotro si a trebuit sa respecte indicatiile primite de la partid, pe acest subiect: “Poti avea puncte de vedere contrare in ceea ce priveste  o anumita lege, dar cand se ia decizia la grupul parlamentar respectiv, vot pentru sau vot contra, atunci de regula – si asta se intampla in 99% din cazuri, se voteaza conform hotararii pe care a luat-o grupului. Nu e vorba de un ordin de  partid, e vorba e o decizie care se ia la un moment  sau altul, pe un proiect de lege. Eu imi pun intrebarea: daca cei de la PNL erau lasati sa voteze, cum votau?”.

Interesant este ca presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat public ca nu sustine legea pensiilor speciale pentru parlamentari, dar daca este sa-l ascultam pe Rotaru, partidul a avut alta parere decat  presedintele sau…

Intrebat daca dincolo de hotararea partidului in privinta legii amintite, personal i se pare ca aceasta este corecta si oportuna si daca ar fi votat-o, in cazul in care isi exprima optiunea dupa propria constiinta, Rotaru ne-a declarat: “Nu, n-as fi votat, si nici n-as fi initiat o asemenea masura, pentru ca este inoportun momentul de votare. In al doilea rand, este, pana la urma, discriminatorie – desi avem o serie intreaga de alte categorii de oameni care primesc asa-numitele pensii speciale. Poate ca masura care ar trebui luata ar fi majorarea pensiilor la toti pensionarii si sa ajungem la niste venituri decente in zona pensiilor pentru toata lumea, si nu pentru anumite categorii”.