Rotaru: Nu facem nicio intelegere cu PNL, care a tradat si s-a alaturat adversarului politic

P1100486

Presedinte PSD Braila, Ion Rotaru, neaga categoric informatiile lansate in spatiul public cu privire la o presupusa intelegere care ar fi fost facuta intre social-democrati si liberali, ce vizeaza impartirea principalelor functii din administratia publica locala, respectiv aceea de primar al Brailei (care ar urma sa fie castigata de PSD) si cea de presedinte al Consiliului Judetean (care ar urma sa fie obtinuta de PNL). Ion Rotaru  a declarat pentru MD Press ca partidul sau nu a facut si nu va face cu PNL niciun fel de intelegere legata de alegeri, intrucat liberalii sunt parteneri care au tradat si care s-au aliat cu adversarul: “Plecand de la ideea ca USL a fost un proiect care a functionat si care a  fost primit foarte bine de populatie, avand un program comun, daca USL ar fi existat, ar fi putut fi valabila orice intelegere si orice discutie. In conditiile in care PNL s-a raliat cu PDL, impotriva caruia au luptat PSD, impreuna cu PNL, orice varianta care poate fi speculata cu privire la o posibila intelegere este nula si neavenita. Nu a existat o asemenea intelegere, nu putem sa facem intelegeri cu oameni cu care ne-am inteles la un moment dat foarte bine, cu care am plecat la un proiect comun, dupa care ei au tradat, s-au dus in tabara adversarilor si ne sunt astazi adversari.

PSD are doctrina lui, directiile lui si suntem un partid care are sanse reale sa castige alegerile locale. La nivel national o sa avem cel mai mare numar de primari, de alesi locali, de conduceri de consilii judetene, sunt convins de acest lucru – cu atat mai mult in plan local -, iar asemenea intelegere nu a existat si categoric nu va exista. Suntem intr-o batalie politica, avem de castigat aceste alegeri – pe care repet, le vom castiga – si nu suntem dispusi sa facem niciun fel de intelegeri cu adversarii”.

Intrebat daca prin a “castiga” alegerile intelege a avea minim 50% dintre mandate, Ion Rotaru a confirmat: “Eu sper ca vom scoate 50% la ceea ce inseamna consilieri judeteni, municipali si vom avea majoritati in cea mai mare parte a localitatilor din judet. Cu certitudine vom castiga si primariile celor 3 orase.