ROTARU: NU VREAU SA SE INTERPRETEZE CA AS FACE PRESIUNI ASUPRA CURTII DE CONTURI

Presedintele PSD Braila, Ion Rotaru, sustine ca nu vrea ca nemultumirile sale, exprimate public, cu privire la “dubla masura” cu care actioneaza inspectorii Curtii de Conturi, atunci cand e vorba de analiza modului in care s-a finantat sportul local, sa fie interpretata ca o presiune pe care ar incerca sa o faca asupra institutiei amintite. Rotaru spune ca nu face decat sa semnaleze niste anomalii in modul in care actioneaza Curtea de Conturi, care in cazuri identice, face rapoarte complet diferite, intr-un caz sustinand ca totul este legal, iar in celalalt, ca s-au facut plati nelegale.

Mai exact, Rotaru face referire la faptul ca dupa verificarea modului in care Primaria Braila a finantat sportul local in anul 2015, Curtea de Conturi a concluzionat ca s-au facut plati nelegale si a cerut recuperarea integrala a sumelor respective, desi in anul 2014, cand Municipalitatea a procedat in exact acelasi mod, inspectorii Curtii au spus ca totul a fost legal. De asemenea, ceea ce la Primaria Braila a fost considerat nelegal de catre Curtea de Conturi, in materie de finantare a sportului, la Primaria Galati a fost considerat legal, de catre aceeasi Curte de Conturi.

Presedintele PSD Braila spune ca actionand in acest mod contradictoriu, institutia amintita creeaza nemultumiri si “genereaza blocaje”: ”S-ar putea sa existe aceasta interpretare ca cineva impune, face o presiune si asa mai departe. Nu, nici vorba de asa ceva, dar sunt principii ale dreptului care functioneaza inca de cand institutiile dreptului au fost create. Spuneam de o practica unitara, pentru ca nu poti ca ceea ce e valabil azi, sa nu mai fie valabil maine, fiindca atunci blocajul va fi total si nimeni nu-si va mai asuma niciun fel de decizie”.