Rotaru: Poate ar trebuie sa existe o mana forte la CJ, sa impiedice scandalul din sedinte

P1100486

Presedintele PSD Braila, Ion Rotaru, nu exclude ideea ca viitorul presedinte al Consiliului Judetean ar  trebui sa fie o persoana care sa se manifeste ca “o mana forte”, pentru a reusi sa faca in asa fel, incat sedintele acestui for sa nu mai fie un permanent circ si scandal. Ion Rotaru a comentat astazi ca in actuala formula a CJ, nici candidatii la presedintia Statelor Unite ale Americii n-ar reusi sa impiedice scandalul in sedintele de plen, fiindca unii consilieri doar asta isi doresc – sa fie scandal:  “Bine, la Consiliul Judetean, probabil daca ar veni si cel care candideaza la presedintia Statelor Unite astazi, care e un tip foarte dur, ar fi imposibil sa puna lucrurile la punct, pentru ca am vazut ca acolo se doreste  sa fie scandal tot timpul si se gasesc motive permanent. E vorba si regulamentul lor, care este mai lax, si de faptul ca atunci cand s-a propus sa se limiteze timpul de discutii, s-a motivat ca  se inabusea democratia si dreptul de a vorbi… E greu sa gasesti o formula, pana la urma, daca nu ai si intelegerea oamenilor si responsabilitatea oamenilor care compun acel Consiliu, pentru ca pana la urma, presedintele are si el niste atributii si competente limitate. Daca ar fi existat posibilitatea ca un presedinte sa poata sa bata cu pumnul in masa si sa spuna  <<Se face asa!>>, probabil era mai simplu – ceea ce nu era corect. Sunt de acord ca poate trebuie sa existe o mana mai forte; dar in acelasi timp, trebuie sa ai si reglementarile legale.

Eu va spun ce este la Parlament: acolo este limpede ca atunci cand lucrurile  merg intr-o alta zona, se merge pe vot si s-a inchis subiectul! Regulamentul Senatului prevede clar: un reprezentant al fiecarui grup parlamentar vorbeste pe un proiect de lege, unul singur! Si daca se constata ca e nevoie de mai multe discutii, se fac; daca nu, se merge pe regulament. Inteleg ca si la CJ exista acest regulament, dar nu se aplica si daca s-a incercat sa se aplice, a iesit o alta discutie”.

Intrebat de ce nu se intampla acelasi permanent scandal si la Consiliul Local Municipal, desi sunt reprezentanti ai acelorasi partide si cam acelasi regulament, iar primarul Simionescu nu se manifesta ca “o mana forte”, liderul PSD a comentat: “Acolo este un alt mod de abordare a lucrurilor “.