ROTARU: PREFECTUL BOBOC FACE POLITICA. CONDAMNAM O ASEMENEA ATITUDINE, CARE NU ESTE NORMALA. DACA VREA SA CANDIDEZE, SA-SI DEA DEMISIA DIN FUNCTIA PE CARE O OCUPA
Presedintele PSD Braila, Ion Rotaru, este nemultumit de modul in care prefectul Catalin Boboc intelege sa se manifeste, din pozitia oficiala pe care o ocupa in prezent. Asemeni multor altor politicieni locali, si liderul PSD considera ca Boboc da semne clare ca face politica, desi functia respectiva este – cel putin oficial – una apolitica.
„La lege scrie foarte clar care sunt competentele, atributiile, drepturile si obligatiile prefectului, in calitatea lui de inalt functionar public. Trebuie sa fie absolut independent si neutru si sa nu aiba niciun fel de pozitii… Am avut recent pe prefectul Paladi (George Adrian Paladi – n.r.) si am avut si alti prefecti; nu am vazut niciodata din partea lui Paladi sau a altor prefecti o implicare in zona politica, o pozitie pe o problema sau alta politica, o influentare intr-un fel sau altul a unor decizii, pentru ca rolul prefectului este cu totul si cu totul altul. Este reprezentantul Guvernului in teritoriu, care trebuie sa gestioneze situatii de criza, care trebuie sa gaseasca solutii la problemele care apar.
Nu numai ca nu agream, ci condamnam o asemenea atitudine. Ea nu este normala si daca se manifesta in continuare, aceasta atitudine trebuie sanctionata de cei care l-au numit pe domnul prefect”, a declarat Rotaru.
In contextul in care Boboc a declarat ca face politica Guvernului PNL, „deci e foarte posibil ca politica pe care o face sa aiba nuante liberale”, l-am intrebat pe liderul PSD daca se asteapta ca prefectul sa fie sanctionat de Guvernul liberal. Acesta a raspuns: “Politica liberala este politica statului roman pe o anumita componenta, pe care trebuie sa o aplice, fara sa aiba implicari in zona politica. Vorbim de un program de guvernare si atat!”.
Rotaru banuieste ca prefectul este in campanie electorala, dar considera ca in acest caz, acesta ar trebui “sa-si dea demisia si atunci sa fie in campanie electorala; daca nu candideaza, sa-si respecte statutul pe care il are, pentru ca pot sa apara si niste consecinte care nu il vor favoriza, daca procedeaza asa”.