ROTARU: PSD BRAILA SI-A STABILIT CANDIDATII LA ALEGERILE LOCALE. IN FUNCTIE DE EVOLUTIA SITUATIEI PRIVIND CORONAVIRUSUL, VOM VEDEA DACA PUTEM ORGANIZA O ACTIUNE DE LANSARE A CANDIDATILOR

“In linii generale, noi am terminat aceasta actiune care inseamna desemnarea  candidatilor la alegerile din iunie. Am definitivat toate candidaturile, la nivelul tuturor localitatilor, cu cateva exceptii, pe care speram sa le inchidem saptamana aceasta” – este declaratia presedintelui PSD Braila, Ion Rotaru.

Acesta a precizat ca saptamana trecuta a avut loc o intalnire cu presedintii  organizatiilor din judet si candidatii la primarii, in cadrul careia s-a discutat despre pregatirea alegerilor locale. Rotaru a spus ca la presedintia Consiliului Judetean va candida actualul presedinte, Iulian Francisk Chiriac, iar la Primariile oraselor Braila, Ianca, Faurei si Insuratei vor candida actualii primari – si anume Marian Dragomir, George Fanel Chirita, Ionel Voinea, respectiv Gheorghe Ionel.

Potrivit sefului PSD Braila, vor fi “intre 12 si 14 candidaturi noi pentru functia de primar”: “Urmeaza, in functie de evolutia situatiei privind coronavirusul, sa vedem daca putem organiza si o actiune de lansare a candidatilor – pentru ca inteleg ca incepe sa existe o rezerva privind organizarea de actiuni din acestea publice, cu o participare mai consistenta. Noi intentionam sa facem aceasta lansare in perioada urmatoare. In functie si de data Congresului PSD – care a fost stabilita pe 14 martie -, vom vedea daca se va intampla acest lucru, daca nu va fi luata alta decizie, influentata de ceea ce am spus mai inainte.

Am discutat cu colegii nostri ca in perioada urmatoare sa se faca o analiza la nivelul fiecarei localitati, fiecarei organizatii, acolo unde nu avem primar, privind indeplinirea ofertei electorale cu care a iesit candidatul nostru sau cu care au iesit contracandiatii nostri in alegerile precedente. Urmeaza ca dupa aceasta analiza sa vedem care este stadiul indeplinirii la fiecare localitate.

Daca privim in context, la nivelul CJ am avut o serie intreaga de realizari; programul de investitii, asa cum a fost facuta oferta, este realizat, in linii generale; la municipiu, de asemenea”.

In ceea ce priveste candidatii la primariile comunelor din judet, Rotaru nu a dat inca publicitatii numele acestora, insa intrebat de ziaristi, a precizat ca  in comuna Tufesti PSD va merge cu un nou candidat la Primarie, deoarece Stefan Moise, actualul primar, are mari probleme de sanatate.

De aemenea, liderul PSD local a anuntat ca in comuna Chiscani partidul sau il va sustine pe primarul Costica Cojea pentru un nou mandat.

In contextul divergentelor care au existat in ultimii ani pe tema Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara “Lacu Sarat” si al refuzului Consiliului Local Chiscani de a aproba asocierea cu Primaria municipiului si CJ, pentru administrarea statiunii Lacu Sarat, Ion Rotaru a fost intrebat de ziaristi in legatura cu sustinerea  in continuare a primarului Cojea de cate PSD.  Presedintele PSD Braila a declarat ca decizia respectiva a fost a consilierilor locali, nu a primarului Cojea.

Mai multe detalii pe acest subiect aici: