Rotaru: PSD are majoritate simpla in CJ Braila, impreuna cu ALDE si de Marian Capatana

P1160211

Presedintele PSD Braila, senatorul Ion Rotaru, a anuntat astazi ca partidul sau a reusit deja formarea unei majoritati simple in Consiliul Judetean, in baza unei aliante perfectate la nivel national cu ALDE si a unei intelegeri incheiate la nivel local cu consilierul independent Marian Capatana. Rotaru a precizat ca PSD a purtat negocieri si cu PND si PMP, insa acestea nu s-au concretizat intr-o intelegere clara si a invitat cele doua partide sa sprijine majoritatea formata, context in care si acestora le vor fi sustinute proiectele: “Am avut niste discutii, vom avea in continuare discutii pe tema majoritatii de la Consiliul Judetean. La CJ, pe baza intelegerii la nivel national cu ALDE, o sa cedam, o sa oferim, o sa aiba un post de vicepresedinte ALDE. In urma discutiilor pe care le-am avut, astazi avem majoritatea simpla asigurata si la CJ si la CLM. Am avut o discutie cu domnul doctor Capatana, am incheiat si un gen de protocol prin care sustinem proiectele cu care dumnealui s-a prezentat in campanie, iar dumnealui ne va sustine in CJ. L-am intrebat daca i se pare fezabila o idee in care sa ocupe o functie de conducere si a spus ca nu este interesat. Impreuna cu cei de la ALDE si cu domnul Capatana, avem aceasta majoritate in CJ.

Nu va ascund ca am avut si alte discutii, care nu s-au concretizat si pe care probabil ca o sa le reluam, intr-un fel sau altul, dar din aceasta perspectiva noi facem un apel catre celelalte doua partide care au intrat in CJ – excluzand PNL, cu care nu vom face niciun fel de discutii si de aliante – sa vina alaturi, sa sustina proiectele cu care noi ne-am prezentat la alegeri la CJ, evident, tinand si noi cont de propunerile  pe care care le-au prezentat dumnealor in campanie si cele care sunt fezabile, sa le sustinem, in asa fel, incat sa avem o majoritate mai larga”.

Ion Rotaru a mai precizat ca Iulian Francisk Chiriac va fi propunerea PSD pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Braila.