ROTARU (PSD): NE ASUMAM, AU FOST NISTE ERORI LA SPITALUL JUDETEAN. POATE A FOST SI O LIPSA DE VIZIUNE A PRESEDINTILOR CJ

Presedintele executiv al PSD Braila, Aurel Simionescu, spune ca organizatia sa are tot interesul ca noua conducere a Spitalului Judetean Braila sa fie una performanta, selectata pe criterii de competenta si nu pe unele politice sau de alta natura. La solicitarea noastra, ca actuala conducere PSD sa lase deoparte trocurile politice cand e vorba despre noua conducere a Spitalului Judetean, fiindca aceasta unitate este mult prea importanta si ne afecteaza pe prea multi dintre noi, ca sa mai fie subiect de intelegeri politice, Simionescu a declarat ca liderii PSD sunt constienti ca e nevoie de o echipa performata in fruntea unitatii amintite si ca oricum, presiunea brailenilor este din ce in ce mai mare, pe acest subiect: ”Spitalul Judetean ne intereseaza pe noi toti – si nu este un raspuns asa, ca sa fie un raspuns de complezenta. Ne intereseaza pe noi toti spitalul, ne intereseaza pe noi toti modul in care se intampla lucrurile acolo si repet, presiunea este din ce in ce mai mare din partea oamenilor, pentru ca si cazuistica a devenit una extrem de complexa si posibilitatile de interventie sunt cele care sunt.

Ieri aveam o discutie despre faptul ca la Spitalul Judetean exista un singur medic diabetolog, ceea ce este absurd, la dimensiunea acestei boli. Deci dincolo de director nu stiu de care (aluzie la incercarile directorului de ingrijiri, Olguta Crivat, de a se infiinta inca 3 noi posturi de directori la spital – n.r.), ar trebui sa ma intereseze sa am 3 medici diabetologi.

Nu putem sa discutam decat despre faptul ca ne trebuie o echipa competenta, care sa-si asume un  parcurs de viitor ceva mai lung, nu pentru maine”.

Pe de alta parte, presedintele PSD Braila, senatorul Ion Rotaru, a comentat astazi ca viitoarea conducere a Spitalului Judetean nu poate fi asumata 100% de catre PSD, dat fiind ca directorii respectivi sunt selectati in urma unui concurs, nu sunt numiti: “Dorinta noastra este sa avem acolo o echipa buna, un manager foarte bun, care sa functioneze si sa performeze. Dar ne ducem pe componenta cealalta: daca ar fi problema doar de a numi niste oameni, ar fi simplu si ar trebui sa ne-o asumam in totalitate. E vorba pana la urma de un concurs, unde sunt niste conditii pe care cineva poate sa le indeplineasca si sa participe si daca ajungem la concurs, iar concursul il ia cineva pe care noi nu l-am agrea sau nici macar nu-l cunoastem, este pana la urma o situatie fara iesire”.

L-am atentionat pe seful PSD ca indiferent cine este managerul Spitalului Judetean, un cuvant de spus in privinta modului in care este condusa unitatea respectiva il au si Consiliul Judetean, precum si presedintele CJ si ca pana acum, atat majoritatea in CJ, precum si functia de presedinte CJ Braila au apartinut PSD.

In acest context, Rotaru a admis ca si partidul sau a avut si are o responsabilitate, in ceea ce priveste modul in care este condus Spitalul Judetean: “Nu vreau sa vorbesc despre greaua mostenire; s-a mostenit o anumita situatie acolo, ne-am asumat-o si ne-o asumam ca a fost PSD, au fost si niste erori, poate a fost si o lipsa de viziune a celor care au venit temporar la conducerea CJ, respectiv Mortu, Epureanu si asa mai departe. Trebuie sa ni le asumam, asta este realitatea. E bine sa nu le repetam si asta ne dorim cu totii, sa nu mai ajungem in situatia in care pentru faptul ca nu i-am stabilit niste criterii de performanta sau nu stiu ce erori am facut acolo, pe evaluare, iata ca am platit foarte scump”.