ROTARU: SCHIMBAREA PREFECTULUI NU TINE DE INTENTIA PSD BRAILA, DAR DACA VA FI CAZUL, AVEM PE CINE PROPUNE CA VIITOR PREFECT

Presedintele PSD Braila, lon Rotaru, nu exclude posibilitatea inlocuirii actualului prefect al judetului, Madalina Cochino. Rotaru a declarat astazi ca “nu tine de intentia” organizatiei locale PSD schimbarea prefectului, ci de Guvern, insa daca va fi nevoie, social-democratii s-au gandit la niste posibile variante de prefect.
In orice caz, liderul PSD local este de parere ca este normal ca un partid aflat la guvernare sa conduca tara cu oamenii proprii, nu cu oamenii adversarilor politici. Ca atare, spune Ion Rotaru, poate n-ar fi o idee rea sa se modifice legislatia, iar prefectii sa fie numiti si asumati de catre partidul/partidele aflat la guvernare: “Eu am spus intotdeauna ca acest lucru ar trebui clarificat din punct de vedere al imaginii pe care o creezi atunci cand desemnezi o anumita persoana pe o functie de conducere care este importanta – ne referim la prefecti, subprefecti. Mie mi se pare ca politica unui partid trebuie facuta cu oamenii partidului. Aici probabail ca trebuie sa facem o modificare legislativa si exista in Codul administrativ propusa o asemenea idee care vizeaza numirea prefectilor din punct de vedere politic, daca vreti, asumarea acestor posturi si a oamenilor care sunt desemnati. Pentru ca este firesc si normal, din punctual meu de vedere, ca eu, daca sunt castigatorul alegerilor, sa fac politica cu oamenii mei, si nu cu oamenii altora sau cu oameni care sunt independenti”.
Pe de alta parte, Rotaru spune ca ar accepta si varianta unor independenti, ca prefecti – dar unii care sa fie cu adevarat independenti, nu numai de fatada.
Cat priveste activitatea prefectului Brailei, liderul PSD spune ca nu-i poate reprosa nimic Madalinei Cochino, pana la ora actuala, dar daca Guvernul va decide sa o schimbe, PSD are persoane competente, pe care le poate propune pentru aceasta functie: “Actualului prefect, din punctul nostru de vedere, nu avem a-i reprosa lucruri care au dus la derapaje sau chestiuni care n-au functionat, dar daca Guvernul va considera de cuviinta, sigur ca vom avea o propunere sau mai multe si in functie de acest lucru, vom gestiona lucrurile asa cum va fi necesar”.