Rotaru: Sper sa ne insanatosim si sa dam dovada de responsabilitate in CJ, fiindca e usor sa faci circ

P1160890

Presedintele PSD Braila, senatorul Ion Rotaru, spera ca viitorul Consiliu Judetean sa-si desfasoare sedintele de plen intr-o atmosfera diferita de vechiul CJ, la intalnirile caruia iesea cu circ si scandal luna de luna. Ion Rotaru sustine ca este momentul sa “ne insanatosim” din acest punct de vedere, iar alesii locali sa fie mai responsabili, in calitatea lor de consilieri judeteni: “Eu cred ca, pana la urma, e datoria partidelor ca cei care au fost desemnati consilieri sa fie intr-o zona a rezonabilului, intr-o zona a responsabilitatii. Cetatenii i-au ales pentru ce au spus ei in campanie, pentru ce oferta au facut, pentru ce ar trebui sa faca pentru oameni si pentru administratia locala sau judeteana, si mai putin pentru scandal si pentru circ.

Pe de alta parte, putem spune ca la Parlament sunt niste reguli si la Senat, de pilda, in regulament se spune ca la fiecare proiect de lege, pentru ca toate lucrurile se intampla in comisii  – acolo se fac dezbateri, acolo se vine cu argumente, cu amendamente, cu completari, cu observatii – , in plen lucrurile se intampla altfel. La regulamentul Senatului spune foarte clar ca un reprezentant al grupului ia cuvantul si este si o cutuma, ca maxim 3 minute este timpul alocat pentru grupul respectiv. Acum sigur ca nu putem sa extrapolam si sa ducem in teritoriu chestiunea asta…”.

La remarca ironica a unui ziarist, privind faptul ca la PNL sunt mai multe grupuri si deci, oricum ar trebui sa le fie alocate liberalilor braileni mai multe minute pentru discutii, in sedintele de plen ale Consiliului Judetean, Rotaru a comentat: “E posibil si lucrul asta… Eu sper – si pentru asta militam – sa ne insanatosim din punctul asta de vedere si sa avem responsabilitatea pentru care suntem acolo. Pana la urma, ca cel mai usor e sa faci circ – te duci pe strada si faci circ, daca vrei, dar acolo, la CJ, ai o responsabilitate si ai o calitate de consilier, pentru care ai fost ales. Eu cred ca e nevoie si de disciplina, pana la urma, de rigoare care ar trebui aplicata la nivelul unei institutii, ca altfel nu ne mai facem bine…”.