ROTARU: STAREA DRUMURILOR SI FAPTUL CA SUNTEM UN JUDET AGRICOL FAC CA INVESTITORII SA NE OCOLEASCA UN PIC

Presedintele organizatiei judetene PSD, Ion Rotaru, este de parere ca una dintre cauzele care fac ca Braila sa fie codasa in topul celor mai atractive municipii din Romania pentru investitori este legata de infrastructura – mai exact, de starea proasta a drumurilor.

In plus, Rotaru crede ca nici faptul ca Braila este un judet agricol nu ne ajuta prea mult in atragerea marilor investitori: “Daca privim toata zona de sud-est – si Moldova, si Muntenia -, datorita faptului ca suntem un pic mai departe de granita cu vestul, datorita faptului ca n-avem infrastructura asa cum ne-am dori si si-ar dori-o si investitorii straini, datorita faptului ca suntem, pana la urma, un judet agricol, nu avem lucruri spectaculoase, din punctul asta de vedere. Dar eu cred ca odata cu demararea si cu realizarea podului, cu cele doua drumuri exprese, lucrurile se vor imbunatati, pentru ca accesul la infastructura este acum un proiect generos pe care il promoveaza ministrul Transporturilor, pe partea de infrastructura CFR. Daca pe aceasta componenta lucrurile se vor schimba in bine – si am convingerea ca se intampla acest lucru -, este evident faptul ca zona de atractivitate va creste.

Nu am avut situatii in care sa refuzam investitori, au venit investitori in perioada asta, primarul Dragomir, dupa cum stiti, prin masurile luate de CLM, de a acorda anumite facilitati, este deschis. Sigur ca aici tine de optiunea celor care vor sa investeasca – si am dat argumente de ce ar ocoli un pic aceasta zona”.