Rotaru: Sustin cu toata forta, fara rezerve, ideea salvarii padurii Stejarul

P1090777

Senatorul PSD de Braila Ion Rotaru se declara impotriva desfrisarii padurii Stejarul in scopul construirii unui complex social-sportive – asa cum au de gand sa faca mai multi investitori -, sau in orice alt scop. Rotaru s-a declarat astazi convins ca desi sunt doar cateva sute de braileni care au semnat petitia on-line pentru salvarea padurii amintite, de fapt, cea mai mare parte a localnicilor sunt impotriva unui demers ce vizeaza taierea copacilor pe 13 hectare, asa cum isi doresc investitorii respectivi: “Legile retocedarii, in ce a tinut de terenuri si paduri, au avut mai multe viziuni si etape, pornind de la o retrocedare limitata a suprafetelor de teren agricol, ajungandu-se pana la urma, in a treia faza, la restitutio in integrum, ceea ce a generat  multe consecinte. Sigur, a fost un act de dreptate, a fost un act de a pune in posesie oameni care au fost nedreptatiti si carora li s-a luat pamantul sau padurile, dar de aici, pana la ceea ce se intampla acum, e distanta lunga. In general, eu sunt total impotriva ideii de a taia copacii, de  a distruge padurea. Orice copac taiat inseamna poluare, inseamna alte probleme legate de mediu si noi suntem oricum sub media europeana, in aceasta zona. In loc sa facem impaduriri si perdele forestiere si toate celelate lucruri, noi taiem paduri pe diverse interese si motive.

E greu de explicat de ce s-a ajuns la aceasta situatie, privind sustinerea efectiva a demersului  de salvare a padurii Stejarul. Probabil din lipsa de informatie, din diverse motive. Dar faptul ca n-a semnat foarte multe lume aceasta petitie nu inseamna ca oamenii sunt de acord cu ceea ce se intampla. Eu personal sustin ca acolo nu trebuie sa se taie copacii, orice interventie trebuie sanctionata si nerespectarea conditiilor de mediu care sunt impuse astazi pe lege inseamna pana la urma un rau pe care ni-l facem singuri si care ar trebui sa inceteze si sa avem constiinta si responsabilitatea ca taierea oricarui copac insemna mult rau pentru societate”.

Intrebat daca a semnat petitia amintita, senatorul Rotaru ne-a raspuns:”Nu, din pacate, nu, dar sunt dispus sa o fac oricand si sustin aceasta idee cu toata forta, cu toata taria, fara niciun fel de rezerve”.

Amintim ca actiunea de strangere de semnaturi pentru protejarea padurii Stejarul, aflata in pericol de defrisare, a inceput in luna mai, initiata fiind de caricaturistul Costel Patrascan. Atunci a fost lansata si petitia on-line, insa intr-o luna de zile, aceasta nu a fost semnata decat de circa 400 de persoane. Semnaturile se pot aduna pana pe data de 8 iunie, dat fiind ca pe 9 iunie are loc dezbaterea publica pe aceasta tema, in sediul Primariei Chiscani.

Cei care doresc sa semneze petitia amintita, o pot face aici: http://www.petitieonline.com/salvam_padurea_stejarul