ROTARU: UNII DINTRE DIRECTORII DIN PRIMARIE SI CJ AU SALARII MULT MAI MARI DECAT PRIMARUL SAU PRESEDINTELE CJ

Senatorul PSD de Braila Ion Rotaru spune ca directorii din Primarie care obtin calificative modeste la evaluarile anuale suporta, potrivit legii, o serie de consecinte ce tin de faptul ca nu mai primesc premieri, iar functionarilor publici care inca nu au ajuns directori le sunt afectate si sansele de promovare in functie.

Rotaru a facut aceste precizari in contextul in care primarul Brailei, Marian Dragomir, a dezvaluit ca unul dintre directorii din subordinea sa a primit calificativul “suficient”, admitand insa ca celui in cauza nu i se va intampla mare lucru, fiindca va iesi la pensie.

“Faptul ca un functionar public sau personalul contractual dintr-o institutie publica obtine calificative necorespunzatoare, indiferent pe ce treapta se afla, va putea genera, din perioada urmatoare, imposibilitatea de a accede la acel 5% pe care il are la dispozitie conducatorul institutiei, pentru a premia oamenii care performeaza – ceea ce nu este de neglijat.

Pe partea celalalta, in ceea ce priveste promovarile, are niste conditionalitati, daca nu obtin un anumit punctaj, un anumit calificativ – deci niste consecinte sunt intotdeauna”, a explicat senatorul.

La comentariile presei pe acesta tema, Rotaru a fost nevoit sa recunoasca totusi ca nu-i rau deloc sa fii in pielea unui director care are o activitate mediocra – dovada ca obtine doar calificativul “suficient” -, chiar daca nu mai primesti premierea, fiindca in unele cazuri, salariul directorului il intrece cu mult pe cel al primarului: “S-au marit salariile acum, stiti ca functionarul din Primarie, o parte dintre conducatori, au salarii mult mai mari decat primarul. Si la Consiliului Judetean e la fel”.