Rotaru: Viorel Mortu n-a avut excelenta necesara pentru a gestiona in conditii optime problemele CJ Braila

P1100098

Secretarul executiv al PSD Braila, Ion Rotaru, declara ca deocamdata, la nivelul conducerii organizatiei nu s-a discutat subiectul candidatului pe care il vor prezenta social-democratii pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean, la alegerile care se vor desfasura in urmatoarele saptamani. Ion Rotaru a admis ca nu mai este sigur ca Viorel Mortu va fi candidatul PSD pentru postul amintit, asa cum sustineau in lunile anterioare liderii social-democrati: “Vom analiza si acest aspect, al candidatului PSD; deocamdata nu a fost luata o decizie, s-a hotarat doar sa se intample votul pentru alegerea presedintelui Consiliului Judetean. Urmeaza sa mai avem o discutie si sa decidem care este varianta pe care sa o sustinem”.

Intrebat daca liderii PSD iau in calcul ideea de a gasi un alt candidat pentru presedintia CJ pentru ca Viorel Mortu a avut o prestatie destul de slaba, ca si presedinte interimar al Consiliului, Rotaru a comentat: “Eu n-as caracteriza-o ca <<destul de slaba>>. A avut o serie de ezitari, a avut o serie de lucruri pe care a incercat sa le rezolve… sigur ca n-a avut excelenta necesara din punctul asta de vedere, pentru a gestiona in conditii optime problemele Consiliului Judetean, care oricum, sunt extrem de dificile si complexe. Vom lua o decizie pe o analiza pe care o s-o facem inainte de a avea loc sedinta CJ respectiva, iar discutia o s-o facem si cu consilierii nostri judeteni”.

Amintim ca PSD si-a dat acordul pentru ca intr-o sedinta viitoare a Consiliului Judetean Braila sa se aleaga un nou presedinte al acestui for, avand in vedere ca postul este oficial vacant. Cel mai probabil, alegerea noului presedinte se va face in sedinta programata la finele lunii ianuarie, iar mandatul sau va dura pana la alegerile locale din vara.