S-A DECIS MODUL ÎN CARE VA ÎNCEPE NOUL AN ȘCOLAR ÎN FIECARE UNITATE DE ÎNVĂȚĂMÂNT DIN JUDEȚUL BRĂILA

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brăila a aprobat Hotărârea nr. 35/10 septembrie 2020, privind scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ din județ, pentru începutul anului școlar 2020-2021.

În hotărîrea amintită se precizează:

„Art. 1. (1) Se aprobă scenariul de funcționare pentru unitățile de învățământ din județul Brăila pentru începutul anului școlar 2020-2021, potrivit anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

(2) Acolo unde există unități de învățământ cu personalitate juridică care au arondate structuri de învățământ la care se prezintă elevi din localități cu o rată a incidenței cumulate între 1 – 3/1.000 locuitori, se va aplica scenariul 2.

Art. 2. (1) Conducerile unităților de învățământ preuniversitar au obligația implementării acțiunilor și măsurilor de prevenire și combatere a infectării cu virusul SARS-CoV-2 și de organizare și desfășurare a activităților didactice, de predare și instruire în noul context epidemiologic, în conformitate cu legislația în vigoare.

(2) Măsurile și acțiunile de prevenire și combatere a infectării cu virusul SARS-CoV-2 și anume: termometrizarea elevilor, a cadrelor didactice și a personalului auxiliar, dezinfecție, asigurarea circuitelor separate de intrare/ieșire, măști de protecție, viziere (opțional), distanțare fizică/sanitară, educație sanitară în clasă etc. sunt în sarcina unităților de învățământ.

Art. 3. Hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brăila privind scenariul de funcționare, pe parcursul anului școlar, se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie, în funcție de rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la 1.000 de locuitori”.

Potrivit reglementării amintite, vor intra în scenariul 1 (verde) Școlile Gimnaziale Bărăganul, Berteștii de Jos, Cazasu, Chiscani, Ciocile, Cireșu, Tătaru, Frecăței, Gemenele, Gropeni, Jirlău, Movila Miresii, Racovița, Râmnicelu, Romanu, Siliștea, Stăncuța, Surdila Greci, Tichilești, Traian, Unirea, Vădeni, Victoria, Vișani, Școala Gimnazială Toma Țâmpeanu” din Galbenu,  Școala Profesională „Emil Drăgan” din Gradiștea, Școala Gimnazială „Spiru Haret” din Însurăței, Școala Gimnazială „Nicolae Grigore Mărășanu” din Mărașu, Școala Gimnazială „Vasile Băncilă” din Scorțaru Nou, Școala Gimnazială „Costache Grigore Șuțu” din Șuțești, Școala Gimnazială „General Poetaș” din Ulmu, Școala Gimnazială „ Alexandru Vechiu” din Zăvoaia.

Vor intra în scenariul 3 (roșu) Colegiul Național „ Nicolae Bălcescu” din Brăila, Liceul Teoretic „George Vâlsan” din Făurei, Școala Gimnazială Viziru.

Toate celelalte unități de învățământ vor intra în scenariul 2 (galben).

Amintim că potrivit reglementărilor legale, în scenariul 1 (scenariul verde) toți elevii merg la școală, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Pentru acest scenariu, incidența trebuie să fie mai mică de un caz la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Scenariul 2 (scenariul galben) prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, pe de o parte și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Acest scenariu este pentru localitățile cu o incidență de 1-3/1.000 locuitori.

În scenariul 3 (scenariul roșu), toți elevii vor face cursuri online. Acesta va fi folosit pentru localitățile cu o incidență mai mare de 3/1.000 de locuitori.