S-au ales cu amendă și căruța consfiscată, după ce au fost prinși în timp ce aruncau deșeuri inerte pe domeniul public

Au rămas și fără bani, și fără căruță, după ce au fost prinși în timp ce aruncau pe domeniul public deșeurile pe care le transportaseră cu atelajul hipo – li s-a întâmplat ieri unor tineri brăileni care au fost prinși în flagrant de polițiștii locali.

Mai exact, cei trei au încărcat în căruță deșeuri inerte provenite din lucrări de demolare/renovare executate la un imobil din cartierul Chercea, după care le-au transportat pe terenul viran situat în zona Parcului ANL ”Lacu Dulce”, unde le-au aruncat pe domeniul public.

Polițiștii locali l-au sancționat pe conducătorul atelajului hipo cu suma de 1.250 de lei, urmând ca și proprietarul imobilului de unde au fost încărcate deșeurile respective să fie sancționat pentru săvârșirea aceleiași contravenții.

La fața locului au sosit și reprezentanții Gărzii de Mediu, care au dispus confiscarea căruței cu care au fost transportate deșeurile.

După cum au descoperit polițiștii locali, proprietarul căruței a fost amendat luna trecută pentru încălcarea reglementărilor legale privind accesul și deplasarea vehiculelor cu tracțiune animală în municipii.

„De la începutul anului și până acum, în zona adiacentă Parcului ANL Lacu Dulce s-au aplicat 20 sancțiuni pentru depozitare de gunoi pe domeniul public, în valoare totală de 20.000 lei, precum și 17 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea OUG nr.195/2002 R privind accesul și deplasarea vehiculelor cu tracțiune animală în municipii, în valoare totală de 21.532 lei. Zona respectivă este monitorizată de către echipajele Poliției Locale Brăila, care derulează acțiuni specifice, în colaborare cu Garda de Mediu – Comisariatul Județean Brăila.

Reamintim că în luna februarie a acestui an, în aceeași locație, a fost confiscată o căruță folosită la transportul deșeurilor inerte. În urma acțiunilor polițiștilor locali, după două zile a mai fost confiscat și un autoturism din care se aruncase gunoi pe domeniul public.

Poliția Locală Brăila va continua acțiunile pentru stoparea depozitării necontrolate a deșeurilor pe toată raza municipiului, luând măsurile legale care se impun”, se arată într-un comunicat dat publicității de Poliția Locală.