S-au deschis două noi centre de vaccinare anti-COVID în Brăila

Instituția Prefectului informează că la maratonul vaccinării, organizat la sfârșitul săptămânii trecute la centrul din incinta Brăila Mall, au fost inoculate în total 1285 de persoane. Conform datelor centralizate la nivelul centrului de vaccinare, cele mai multe persoane au decis să se imunizeze cu serul de la Pfizer, respectiv 955 de persoane și 330 au optat pentru serul de la Johnson & Johnson.

”Am organizat acest maraton de vaccinare tocmai pentru a veni în sprijinul cetățenilor care vor să se imunizeze și nu au avut ocazia până acum, poate din cauza timpului sau pur și simplu nu erau convinși de necesitatea imunizării. Și chiar dacă adresabilitatea nu a fost una foarte mare, eu mă bucur totuși că am dat un semnal pozitiv și am oferit o soluție de vaccinare după ora 20.00, când toate celelalte centre sunt închise la Brăila. Eu le mulțumesc încă o dată oamenilor care ne-au susținut pentru operaționalizarea acestui centru și personalului medico-sanitar pentru că ne-au ajutat și ne ajută, în continuare, în campania de vaccinare, și nu doar celor din incinta Brăila Mall, ci tuturor medicilor, asistenților și registratorilor implicați în campania de vaccinare, dar și celor din spitale pentru tot efortul pe care îl poartă pe umeri, în această pandemie”, a declarat prefectul Brăilei, Florin-Sergiu Dobrescu.

Acesta mai precizează într-un comunicat dat publicității că activitatea la centrul de vaccinare din incinta Brăila Mall va continua de luni până duminică, în intervalul orar 8.00- 20.00.

Totodată, în municipiul Brăila, au mai fost deschise încă două centre de vaccinare: unul amenajat în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”Nedelcu Chercea” și unul pe strada General Gheorghe Avramescu nr. 36, la ”Vard” Brăila. Aceste centre vor funcționa după programul: luni- vineri, între orele 8.00- 16.00.

De asemenea, în municipiul Brăila mai funcționează un centru de vaccinare în cadrul Liceului Tehnologic ”Anghel Saligny” (acesta fiind deschis de luni până duminică, între orele 8.00-20.00), iar în județ, la Spitalul Orășenesc Făurei mai este amenajat un alt centru (deschis de luni până vineri, între orele 8.00-14.00).