S-AU STABILIT CANDIDAȚII PMP BRĂILA: VIOREL BOTEA VA CANDIDA LA PREȘEDINȚIA CJ ȘI IONEL ADETU LA PRIMĂRIA MUNICIPIULUI

Președintele PMP Brăila, Viorel Botea, a anunțat astăzi că forul de conducere al organizației județene PMP a decis  ca partidul să aibă candidați proprii la alegerile locale din toamnă și să nu meargă pe varianta susținerii unui candidat unic al forțelor de dreapta la Primăria municipiului.

Botea ne-a declarat: „PMP Brăila, în ședința Comitetului Executiv Județean de sâmbătă, a hotărât ca la Primăria municipiului Brăila să candideze domnul Ionel Adetu (actual consilier județean – n.r), iar la președinția CJ să candidez eu. PMP este pregătit să intre în alegeri singur, deoarece avem structuri în toate localitățile din județ, avem acoperit tot ceea ce înseamnă infrastructura de secții de votare, deci nu avem de ce să intrăm în alianță cu alte partide înainte de alegeri.

Dacă vom fi invitați la negocieri, noi vom fi deschiși pentru formarea unei alianțe de dreapta, dar asta numai după alegeri. Oricum, până acum noi nu am primit nicio ofertă privind negocierea formării unei alianțe și nici nu spunem că suntem partidul care va coaliza forțele de dreapta, cum spun alții…”.

Liderul PMP face aluzie la declarațiile recente ale lui Dorin Petrea (Pro România), care afirma ca singura variantă în care partidele de dreapta pot învinge candidatul PSD la Primăria municipiului (respectiv, pe actualul primar, Marian Dragomir) ar fi ca acestea să se alieze și să susțină un candidat unic, în persoana lui Petrea. De altfel, niciunul dintre liderii partidelor de dreapta locale nu a luat în serios propunerea lui Petrea, iar în ceea ce-l privește, Viorel Botea a catalogat-o ca fiind mai potrivită ca subiect de pamflet, decât ca subiect de discuții politice.

Întrebat dacă decizia ca PMP să meargă cu candidați proprii la alegerile pentru Primăria municipiului și pentru președinția CJ a fost luată și ca urmare a faptului că până acum nu a existat nicio propunere serioasă și realistă cu privire la desemnarea unui candidat unic al forțelor de dreapta, liderul PMP a spus: „În primul rând, un partid cum e PMP nu-și permite să nu aibă candidați proprii la Primăria Brăila și la președinția CJ. În al doilea rând, până acum nu a existat nicio propunere clară, de luat în seamă, din partea partidelor de dreapta, în acest sens”.