S-au stabilit locatiile in care brailenii vor putea face examenul trichineloscopic pentru carnea de porc

c7945a7854e20b7117a599e98c5804eb

Autoritatile veterinare brailene se pregatesc pentru activitatile specifice perioadei Sarbatorilor de iarna, cand populatia cumpara in cantitati mai mari decat de obicei carne de porc, sau sacrifica porci in gospodariile proprii.  Conducerea Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Braila a stabilit deja locatiile in care se va  putea face  examenul trichineloscopic pentru carnea de porc, astfel incat sa se previna orice posibile imbolnaviri, iar sarbatorile sa poata fi petrecute in liniste de catre cei care consuma carne cumparata din surse mai putin sigure, dar si de cei care prefera sa se ocupe personal de taierea porcului de Craciun.

Astfel, brailenii vor putea realiza examenul trichineloscopic pentru carnea de porc in urmatoarele locatii :

*la LSVSA Braila, pentru confirmarea cazurilor pozitive si examenul carnii de vanat (porcii mistreti);

*la Circumscriptia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (CSVSA Braila), Str. 1 Decembrie 1918 – vizavi de Piata Halelor si la Statiunea de control alimente din incinta Pietei Halelor, programul de lucru fiind intre orele 8 – 18 in zilele lucratoare si intre orele  8- 17, in zilele de sambata si duminica, incepand cu data de 07.12.2015;

*la sediul fiecarei Circumscriptii Sanitare Veterinare Concesionate (CSVC) din fiecare comuna a judetului Braila.

Pentru efectuarea examenului trichineloscopic, cetatenii vor prezenta maximum 40 grame din muschii pilieri diafragmatici, maseteri sau intercostali.

Pentru aceasta activitate, tarifele sunt urmatoarele: 9 lei (TVA), pentru fiecare porc domestic si 18 lei (fara TVA), pentru porcii mistreti.

Programul de lucru va fi afisat la sediul Circumscriptiilor Sanitare Veterinare Concesionate si al Circumscriptiilor Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor din judet, impreuna cu numerele de telefon ale personalului care efectueaza examenul trichineloscopic.