S.O.S. Teatrul de papusi “Carabus” !

1922283_724420444245588_639565160_n

Colectivul Teatrului de papusi “Carabus” din Braila face un apel public la autoritatile locale –  Primarie si Consiliul Judetean -, pentru a gasi o solutie de pastrare a sediului in care a functionat de mai bine de 60 de ani, pe strada Polona. Trupa teatrului este ingrijorata de faptul ca s-a decis mutarea teatrului, provizoriu, intr-un spatiu impropriu desfasurarii acestui tip de activitate, ca urmare a faptului ca inca nu s-a ajuns la o intelegere asupra pretului de vanzare, cu proprietarul imobilului in care s-a jucat pana acum. Mai mult, actorii se tem ca locatia propusa pentru viitoarea lor sala de spectacole, aflata la etajul unei scoli, ar putea fi de-a dreptul periculoasa pentru micutii de 3-4 ani  care sunt spectatorii lor predilecti.

“Ati fost copii, aveti copii si cu totii au crescut cu povestile traditionale rostite de bunici, parinti si Teatrul de papusi <<Carabus>>, care momentan se afla intr-o mare cumpana. Chiar daca cladirea in care functioneaza este veche, are intimitatea si caldura celor peste 63 de ani de spectacole si alte activitati in care copiii au ras, au aplaudat si au fost fericiti alaturi de un colectiv inimos de actori, care au stiut sa le transmita tot ce e mai bun si mai frumos; dar acum vreo 10 ani, in urma retrocedarii, cladirea a inceput sa se degradeze. Proprietarul n-a mai investit nimic la intretinerea ei.

Iata ca a venit momentul in care teatrul <<Carabus>> nu mai poate functiona aici. S-a pus problema mutarii provizorii pentru un an, in incinta caminului de copii din curtea Scolii nr. 6, cu posibilitatea de a da spectacole in sala de festivitati aflate la etaj – mare pericol pentru cei mici, intre 3 si 5 ani – improprie insa pentru specificul spectacolelor de papusi, si depinzand de programul scolar. Daca in atatia ani, nimeni nu a fost interesat de situatia Teatrului, care era cunoscuta, ne intrebam daca nu e mai bine, cu un efort din partea forurilor locale, ca Teatrul sa fie cumparat, reparat si redat copiilor acestui oras? Este o graba inexplicabila de mutare intr-un loc impropriu.

Ce se va intampla, oare, cu Teatrul de Papusi? Este unul dintre simbolurile orasului”, se arata in scrisoarea semnata de angajatii Teatrului “Carabus”.