Sala de sport, de festivitati, sau de gimnastica, la mansarda Scolii Ion Creanga?

sa4

Investitia care se va face in perioada urmatoare la mansarda Scolii “Ion Creanga” din municipiul Braila are diferite destinatii, in functie de persoana cu care discuti. Daca varianta initiala, de care stiu parintii si consilierul municipal Simona Draghincescu este ca acolo va fi o sala de sport, primarul sustine ca va fi, de fapt, o sala de festivitati, iar directorul institutiei de invatamant amintite zice ca va fi o sala de gimnastica – nu de sport! – si de asemenea, ocazional, si de festivitati.

Cea care a ridicat problema salii de sport, amenajata la mansarda unei scoli cu doua etaje, a fost consilierul municipal Simona Draghincescu, care considera ca ideea este absurda.

Primarul municipiului, Aurel Simionescu (foto), declara insa ca, de fapt, chiar daca in documentele din proiect este numit “sala de sport”, spatiul respectiv va fi folosit ca o sala de festivitati: “Sala de deasupra, de acolo, se face prin mansardare; pe ceea ce avem ca si proiect scrie <<sala de gimnastica, alaturi cu laborator  fonic, informatica, limbi straine>>, iar lucrurile evolueaza spre zona in care aceea trebuie sa fie o sala de festivitati. Ei isi doresc, de fapt, o sala de sport in curte – si o sa vedem cum putem face, pentru ca sala aceea este foarte mica. Eu am propus sa ne gandim la spatiul disponibil la fosta Scoala 15, care este vizavi de ei si cu care ei trebuie sa lucreze, pentru ca oricum este in administrarea lor”.

In ceea ce-l priveste, directorul unitatii de invatamant “Ion Creanga”, Victor Buzea, ne-a declarat astazi ca la mansarda nu va fi o sala de sport, ci una de gimnastica, ceea ce, spune el, este cu totul altceva. In plus, potrivit lui Buzea, spatiul respectiv se va utiliza si ca sala de festivitati.