Salon de masaj erotic din Braila, “acoperire” pentru trafic de persoane si spălare de bani

masaj_59925700

Procurorii D.I.I.C.O.T  – Serviciul Teritorial Galati, impreuna cu politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Galati, cu sprijinul  SRI si al Departamentului de Informatii si Protectie Interna, au stopat activitatea infractionala care se derula in salonul de masaj erotic “Red Velvet” din municipiul Braila.
Potrivit unui comunicat dat publicitatii, autoritatile judiciare au destructurat un grup infractional organizat, specializat in traficul de persoane, traficul de minori si spalare de bani, care actiona inca din anul 2011, sub masca unui salon de masaj erotic, care functiona sub “cupola” unor firme detinute de Dobrev Iura si Dobrila Mihaiela, liderii gruparii infractionale fata de care exista “suspiciunea rezonabila” ca au traficat zeci de tinere, multe dintre ele fiind minore.

In cursul zilei de ieri, au fost efectuate sapte perchezitii domiciliare de catre procurorii DIICOT Galati, impreuna cu politistii BCCO Galati, iar mai multe persoane au fost aduse la sediul DIICOT Galati pentru audieri. Conform probelor administrate in dosar, victimele erau exploatate sexual in incaperile salonului de masaj erotic, contra sumei de 200 de lei, din care 150 de lei erau achitati la receptia salonului de masaj, iar 50 de lei erau dati direct “fetelor”, in camera unde aveau loc raporturile sexuale. Anchetatorii au descoperit ca in situatii  mai speciale, adica pentru clienti fideli, sau VIP-uri (detinatori de functii publice, oameni de afaceri, etc), membrii grupului infractional puneau la dispozitia lor tinere care se deplasau in alte locatii decat salonul de masaj erotic, in special in hoteluri de pe raza municipiilor Galati si Braila, unde intretineau raporturi sexuale contracost.

In urma audierilor, procurorii DIICOT – ST Galati au dispus astazi masura retinerii pentru 24 de ore, fata de cinci persoane. Astfel, Dobrev Iura (53 de ani), Dobrila Mihaiela (37 de ani) si Dragu Stefana, zisa ”Mamaia” (60 de ani) au fost retinuti pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de persoane (in forma continuata) si trafic de minori (in forma continuata). In plus, Gaiu Diana Mariana, zisa „Dida” (19 ani) a fost retinuta pentru pentru savarsirea infractiunilor de aderare la un grup infractional organizat, trafic de persoane (in forma continuata) si trafic de minori (in forma continuata), iar Dram Constantin (63 de ani) a fost retinut pentru savarsirea a doua infractiuni de trafic de minori.

Procurorii DIICOT – ST Galati vor solicita Tribunalului Galati arestarea preventiva a celor cinci inculpati pentru o perioada de 30 de zile.