Sâmbătă, 10 septembrie, în Seria A din Divizia A: Dunărea Brăila DivA – ACS Spartac București

Sâmbătă, 10 septembrie, la ora 14:00, în Seria A din Divizia A, Dunărea Brăila DivA va disputa primul meci în deplasare, cu ACS Spartac București, în Sala Iris din București. Primul duel acasă va avea loc pe data de 17 septembrie, cu CSM Unirea Dobroești.

Competiția adresată Diviziei A este organizată de Federația Română de Handbal și se desfășoară anul acesta în 3 serii – A, B și C, 30 de echipe fiind prezente la startul competiției. Dunărea Brăila DivA va evolua în Seria A, alături de CSU Știința București, CS Rapid București DivA, ACS Spartac București, ACS Unirea Dobroești, CSM București DivA, CS Activ Prahova Ploiești, SCM Gloria Buzău DivA, CSU Neptun Constanța, CSM Unirea Slobozia.

Formația de profil din Divizia A  va fi antrenată de profesorul Cristian Preda.

Meciurile din campionat se vor desfășura în zilele de sâmbătă, în sistemul tur-retur. După disputarea acestora, se vor întocmi clasamentele pe fiecare serie.

Clubul ”Dunărea” Brăila a creat un cadru adecvat de pregătire pentru participarea cu succes în campionat a echipei de Divizia A și în viitor, reintrând astfel în eșalonul echipelor care se implică în creșterea tinerelor jucătoare în perspectiva promovării la echipa de senioare.

”Odată cu începerea campionatului Ligii Naționale de Handbal am reușit să reînființăm echipa de Divizie, ca suport viitor pentru echipa de primă ligă. Am creat un nucleu de jucătoare tinere pe care vrem să le promovăm în anii viitori pentru a face performanță la echipa mare. Echipa de Divizie beneficiază de aceleași condiții și suport ca echipa de Ligă Națională și ne dorim ca jucătoarele să demonstreze că au valoare sportivă. Avem toată încrederea că profesorul Cristian Preda, antrenorul satelitului Dunărea Brăila, va duce echipa către performanță. Tinerelor din lotul nostru le transmit să fie curajoase, să nu aibă emoții, deși emoțiile câteodată te ajută, să joace fără complexe, să dea ce e mai bun din ele”, a declarat Marian Jinca-Buzatu, vicepreședinte ”Dunărea” Brăila.

Lotul cu care Dunărea Brăila DivA va lua startul în noul sezon este:

ZAHARIA MARA TEODORA, portar, 18 ani,

NEACȘU BIANCA ȘTEFANIA, centru, 19 ani

MAZILU ANTONIA GEORGIANA, centru/inter stânga, 19 ani

ABABEI TEODORA DENISA, inter-dreapta/pivot, 17 ani

DAVID MARIA, extremă dreapta, 18 ani

SURDU LAURA – ELENA, centru/extremă stânga 19 ani

SURDU ANDREEA – CRISTINA, extremă stânga/dreapta, 19 ani

IORDACHE ADELINA, pivot, 18 ani

POPESCU ANCA, inter stânga/extremă stânga, 17 ani

TRIFAN ANTONIA TEODORA, portar, 16 ani

GHELASE ANGELINA – GABRIELA, inter stânga

GRIGORE ALEXIA TEODORA, centru, 16 ani

GAVRILĂ ANA MARIA, inter dreapta, 15 ani

IORGA GEORGIANA DENISA, pivot, 16 ani

CARAMAN ANA, portar, 21 ani

COCIANU ANA MARIA, extremă stânga, 16 ani

EPUREANU ȘTEFANIA, extremă stânga, 24 ani

IONIȚĂ ANALISA, centru – extremă stânga, 17 ani

Pe parcursul sezonului competițional lotul mai poate suferi modificări și în echipă pot apărea și alte jucătoare de la echipa de senioare a Dunării.

Detalii privind echipele participante, clasament dar și programul competițional le puteți găsi pe pagina oficiala a Federației Române de Handbal, accesând link-ul: https://frh.ro/clasament.php?id=794.