SAMBATA, 25 NOIEMBRIE, MUZEUL BRAILEI – EVENIMENT INTERACTIV CU TEMA „STOP VIOLENTEI ASUPRA FEMEILOR”

Sambata, 25 noiembrie, cu ocazia Zilei internationale a eliminarii violentei impotriva femeilor, Organizatia Femeilor Liberale Braila organizeaza un eveniment interactiv cu aceasta tema, incepand cu ora 11:00. Manifestarea, care se va desfasura la Muzeul Brailei ”Carol I”, va reuni avocati, medici legisti si psihologi care vor prezenta cadrul legislativ si caile pe care femeile abuzate fizic le au la dispozitie pentru a se apara. Printre vorbitori se vor afla si persoane abuzate fizic, care vor vorbi despre traumele prin care au trecut.

<<Primul pas pentru rezolvarea unei probleme, pe langa acceptare, este discutia cu toti cei care pot veni cu solutii. Violenta asupra femeilor nu este nici pe departe un subiect din categoria „si altele”, ci tinde sa devina un fenomen. Sunt convinsa ca daca discutam deschis despre acest subiect, cazurile de violenta asupra femeilor pot scadea simtitor, iar fiicele, surorile, mamele si bunicile abuzate vor afla mult mai multe despre drepturile pe care le au, daca ajung in asemenea situatii. Impreuna, gasim solutii, pentru ca violenta asupra femeilor trebuie sa inceteze>>, declara deputatul Antoneta Ionita, presedintele Organizatiei Femeilor Liberale Braila.
Evenimentul este organizat in contextul in care statisticile nationale, dar si cele locale arata ca violenta asupra femeilor ramane in continuare un fenomen ingrijorator.

Violenta impotriva femeilor si a fetelor este una dintre cele mai raspandite incalcari ale drepturilor omului. Potrivit unui studiu al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 35% dintre femeile din intreaga lume s-au confruntat cu violenta fizica si/sau sexuala.
Adunarea Generala a ONU a stabilit prin rezolutia din 54/134 din 17 decembrie 1999 ca data de 25 noiembrie sa devina Ziua Internationala pentru eliminarea violentei impotriva femeilor.