Sambata are loc vernisajul expozitiei Salonului International de Arta Fotografica Danubius “Best of CF”

Afis_Vernisaj Best of CF III

Cea de-a III-a editie a Salonului International de Arta Fotografica Danubius “Best of CF”, organizat de Clubul VOLTIN al ANMRF Louis Pasteur Braila, in parteneriat cu Clubul ROTARY Braila si Consiliul Judetean, si-a desemnat castigatorii.

“Utilizand o platforma web specifica, foarte performanta, care a permis participarea in totalitate online, Salonul s-a bucurat si in acest an de o participare numeroasa si de foarte buna calitate. S-au inscris in concurs 255 de artisti fotografi din 52 de tari de pe toate continentele, cu un numar total de 3.555 lucrari la cele 4 sectiuni: Open Color, Open Monocrom, Apele Planetei Pamant si Muntii Planetei Pamant. Juriul format din Romain Nero, EFIAP/g (Luxemburg), Eugen Negrea, AFIAP si Incze Domokos, AFIAP (Romania) a vizionat si apreciat fiecare lucrare in parte pe parcursul a 2 zile foarte pline”, se arata intr-un comunicat dat publicitatii.

Titlul de cel mai bun autor a fost adjudecat de artistul fotograf Massimo Pelagagge din Italia. Medaliile de aur au fost castigate de autori din Anglia (7 medalii), Germania (5), China (4), Romania (3), Italia, Macau si Hong Kong (cate 2), Irlanda, Kuwait, Arabia Saudita, India, Singapore, Australia, Polonia, Canada si Slovenia, cate una. Artistii fotografi Fry Martin, Mohanraj Arun, Pentony Pauline (toti din Anglia), Kluger Manfred, Koepf Achim (Germania), Man-Kui Wisley (Hong Kong), Tak Keong Pun (Macau) si Karaca Cihan (Turcia) au obtinut fiecare cate 2 medalii de aur. Din Romania au participat un numar de 57 de concurenti, dintre care 46 au avut cel putin o lucrare acceptata la salon, iar 21 cel putin au obtinut o distinctie.

“Cu 3 medalii de aur, 3 de argint, 5 de bronz si 26 de mentiuni de onoare adjudecate, participarea artistilor fotografi din Romania a fost una cu totul deosebita, in conditiile unui concurs extrem de puternic, in care sita valorica a avut de unde si ce sa cearna”, se mai arata in comunicatul de presa.

Vernisajul expozitiei Salonului in data de 20 iunie, la ora 12.00, la Galeriile de Arta din Braila, ocazie cu care vor fi premiati autorii prezenti la manifestare.