Sâmbătă vor fi premiați câștigătorii Festivalului Concurs „Întâlnirea Umoriștilor” Brăila 2022

Sâmbătă, 7 mai, începând cu ora 17.30, la Casa Memorială Petre Ștefănescu-Goangă va avea loc Gala Laureaților celei de a IV-a ediții a Festivalului Concurs „Întâlnirea Umoriștilor”. Manifestarea este organizată de Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în colaborare cu Cenaclul Umoriștilor Brăileni (CUB) Ștefan Tropcea.

În cadrul Galei vor fi prezenți câștigătorii concursului lansat în luna martie a acestui an, în care s-au înscris 40 de umoriști din țară și din Republica Moldova, care au trimis lucrări pe cele două secțiuni ale concursului. Pentru secțiunea UMOR PE RIME (poezie umoristică și distihuri absurde) tema a fost „Picior… literar”, iar pentru secțiunea PROZĂ SCURTĂ (schiță umoristică și aforisme) tema a fost „Picioare… în general”.

În preambulul manifestării va avea loc vernisajul expoziției de portrete caricaturizate „Amprente Florinești”, ce cuprinde lucrări ale artistului plastic Florin Gabriel Călin.

Festivalul Concurs „Întâlnirea Umoriștilor” se dorește a fi un eveniment anual, competitiv și are drept scop cultivarea literaturii umoristice – fabula, poezia epigramatică, schița umoristică, aforismul – în literatura de gen a urbei.

Intrarea este liberă.