„Saptamana prevenirii criminalitatii”: 28 septembrie – 2 octombrie

3

In perioada 28 septembrie – 2 octombrie 2015, in judetul Braila – ca, de altfel, in toate celelalte judete ale tarii – se desfasoara campania „Saptamana prevenirii criminalitatii”. Actiunea se afla la a X-a editie, iar in acest an, elementul de noutate il reprezinta abordarea specializata a prevenirii criminalitatii organizate pe infractiunile  care au incidenta deosebita asupra tinerilor, respectiv trafic de persoane, trafic si consum de droguri, criminalitate informatica.

In aceasta saptamana, Inspectoratul de Politie Judetean Braila a planificat o serie de activitati, dupa urmatorul program:

*Prima zi a saptamanii, 28 septembrie, este dedicata prevenirii victimizarii minorilor. Actiunile se vor derula cu specialistii de la A.N.I.T.P. – Centrul Regional Galati si 27 de unitati de invatamant (9 din mediul urban si 18 rural), politistii fiind implicati in 28 de activitati (10 – urban, 18 – rural).

* Pe 29 septembrie, politistii se vor afla tot in mijlocul elevilor, cu care vor discuta despre prevenirea delincventei juvenile. Se va colabora cu specialistii de la Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila si 26 de unitati de invatamant (13 din mediul urban si 13 din mediul rural), politistii fiind implicati in 33 de activitati, din care 15 sunt organizate in urban, 18 in rural.

* Ziua 30 septembrie, este dedicata prevenirii infractiunilor contra patrimoniului, activitatile fiind orientate spre prevenirea furturilor din locuinte, a talhariilor si inselaciunilor, infractiuni ce constituie module de interventie in cadrul programului judetean implementat in 2015. Activitatile se vor desfasura pe strazile localitatilor rurale, in zone aglomerate sau targuri saptamanale si vor consta in discutii ale politistilor cu cetatenii si distribuirea de materiale cu continut preventiv.

* Ziua de 1 octombrie este dedicata prevenirii criminalitatii organizate. Inspectoratul de Politie Judetean Braila va avea alaturi specialistii de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate, care vor desfasura o sesiune de informare la Colegiul National „Gheorghe Munteanu Murgoci” Braila. Tot in aceasta zi, politistii impreuna cu specialistii C.P.E.C.A. Braila vor fi prezenti in 10 unitati de invatamant din municipiul si judetul Braila, abordand tematica prevenirii consumului de substante cu efecte psihoactive.

* Ziua de 2 octombrie va fi dedicata sigurantei rutiere. In scopul prevenirii accidentelor rutiere si a constientizarii participantilor la trafic despre respectarea legislatiei in domeniu, la nivelul judetului sunt organizate activitati adresate atat conducatorilor auto, cat si pietonilor, care vor fi desfasurate de politisti de la Serviciul si Biroul Rutier, de la politiile orasenesti Ianca, Faurei, Insuratei si sectiile de politie rurala si de la compartimentul Analiza si Prevenirea Criminalitatii. Totodata, in aceasta zi, vor continua activitatile adresate elevilor din unitatile de invatamant din municipiul si judetul Braila.