Saptamana viitoare incep inscrierile la Festivalul Concurs de Muzica Folk „Seara de Mai”

Afis A3 - Seara de Mai 2016

In perioada 20-21 mai 2016,  la Casa Memoriala “Petre Stefanescu-Goanga” din municipiu se va desfasura Festivalul Concurs de Muzica Folk „Seara de Mai”. Manifestarea, ajunsa la cea de a VII-a editie, este organizata de Casa de Cultura a Municipiului Braila, in parteneriat cu Asociatia “Proilavia” si se adreseaza tinerilor care doresc sa-si afirme potentialul artistic in domeniul creatiei si interpretarii muzicii folk. Concursul este structurat pe doua categorii de varsta, 9-14 ani si 15-25 ani, participantii urmand sa interpreteze doua piese, la alegere, fie din repertoriul national si international, fie din repertoriul personal.

Inscrierea participantilor va avea loc in perioada 03-17 mai, la sediul Casei de Cultura a Municipiului Braila, in baza unei copii dupa cartea de identitate/certificatul de nastere. Regulamentul, formularul de inscriere si alte informatii privind conditiile de participare in cadrul editiei a VII-a a Festivalului Concurs „Seara de Mai” se regasesc pe site-ul institutiei: www.culturabraila.ro .

Preselectia participantilor inscrisi in competitie va avea loc joi, 19 mai, incepand cu orele 16;30, iar vineri, 20 mai, de la ora 17;00, are loc concursul pe cele doua categorii de varsta. Premierea castigatorilor va avea loc, sambata, 21 mai, cu incepere de la ora 18;00, in cadrul unei Gale a Laureatilor, care va include, la final, un recital sustinut de Cristian Piron, castigatorul editiei a VI-a a Festivalului „Seara de Mai”, din anul 2015.

Castigatorii fiecarei categorii vor primi diplome si premii. Marele premiu este o chitara electro-acustica.