Scandal in cartierul ANL din Lacu Dulce

P1080020

Scandal, in urma cu circa o ora, in cartierul ANL din Lacu Dulce. Zeci de locatari infuriati au iesit in strada si s-au certat cu administratorul, dupa ce in aceasta dimineata, circa 1.000 de persoane au ramas fara apa rece la robinet. Tipetele si acuzatiile au umplut zona, dupa ce locatarii au aflat ca nu este vorba despre o intrerupere cauzata de o avarie, ci de  sistarea furnizarii apei din cauza datoriilor la plata serviciului amintit. Oamenii au iesit in fata blocurilor, indignati ca nu au fost anuntati macar cu o zi mai devreme,  mai ales ca multi dintre acestia sunt cu plata la zi. Locatarii s-au luat la cearta cu administratorul si au fost si mai furiosi, cand li s-a cerut sa se duca ei sa bata la usa vecinilor rau-platnici, pentru a-i determina sa plateasca.

Ei au reclamat ca din cauza unor indivizi care nu platesc, sau care s-au mutat de mult din zona si au lasat in urma sume nechitate la intretinere, sufera cei care isi rup de la gura, ca sa achite la timp facturile.  In plus, oamenii l-au acuzat pe administrator ca nu-si face datoria si nu se ocupa de adunarea banilor de la datornici, desi este platit pentru acest lucru din banii asociatiei. De asemenea, locatarii, care sunt  toti chiriasi si Directiei Serviciilor Publice, au cerut sa vina la fata locului directorul Emilena Huiu si primarul, pentru a-si spune ofurile. Acest lucru nu s-a intamplat, asa incat ei s-au multumit sa ceara ziaristilor sa le transmita autoritatilor sa monteze contoare separate pentru fiecare apartament si nu pentru un intreg bloc, asa cum este acum, astfel incat sa se poata opri apa numai la restantieri.

Directorul Companiei de Utilitati Publice, Mihai Chirita, ne-a declarat ca masura sistarii furnizarii apei reci s-a luat ca urmare a datoriei extrem de mari a locatarilor din cartier, respectiv peste 350.000 lei, si a faptului ca in ciuda numeroaselor discutii si reesalonari, acestia nu respecta graficul de plata a restantelor.

In urma scandalului iscat si a insistentelor Directiei Serviciilor Publice, conducerea companiei a acceptat totusi sa reia furnizarea apei in cursul zilei de azi si sa le mai dea rau-platnicilor un ragaz pana luni, pentru a achita macar  o parte din sumele stabilite prin esalonari. De asemenea, Chirita a precizat ca luni nu se va mai intrerupe apa in intreg cartierul ANL, ci doar la blocurile care au restante mari.