SCANDAL IN CJ. NECHITA: “SUNTETI NESIMTIT! PE MINE M-ATI FACUT MAFIOT, PE-ASTA IL FACETI NEBUN…”; CHIRIAC: “DVS SUNTETI NESIMTIT!”

Scandaluri si in  sedinta de azi a Consiliului Judetean Braila, cu jigniri, aluzii ofensatoare, amenintari cu actiuni in instanta si tipete cat cuprinde.

Unul dintre aceste scandaluri a pornit de la o discutie legata de situatia HC Dunarea. Presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD), a  prezentat cateva detalii legate de masurile luate de conducerea clubului, in vederea obtinerii unor rezultate sportive mai bune decat cele din ultima perioada: “S-au luat niste masuri referitoare la redresarea a tot ce inseamna activitatea clubului de handbal. Va spun sincer ca am chemat si presedintele clubului. Rezultatele echipei nu sunt foarte bune, a fost schimbat antrenorul, trebuie sa intarim lotul, pentru ca rezultatele nu sunt acceptabile si Consiliul de Administratie a luat si niste masuri, astfel incat salariile jucatoarelor sa fie taiate cu 30% pana in momentul in care vor intra in obiectiv”.

In continuare, Chiriac a comentat declaratiile facute recent de consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND), cu privire la sesizarea depusa de acesta din urma la DNA, prin care il acuza pe seful judetului de abuz in serviciu si deturnare de fonduri. DNA a constatat ca nu exista elemente care sa sustina acuzatia de abuz in serviciu si a trimis Parchetului de pe langa Tribunalul Braila o adresa prin care ii cerea sa cerceteze acuzatia de deturnare de fonduri, in ceea ce-l priveste pe Iulian Chiriac.

In acest context, presedintele CJ a declarat: “Referitor la handbal, domnule consilier Iordache, am inteles ca ati facut o conferinta de presa in care ati dat niste documente de la DNA si ati facut o plangere cu doua lucruri: abuz in serviciu si deturnare de fonduri. La abuz in serviciu, dupa ce au fost verificate toate documentele, aceasta acuzatie nu a fost probata, deci a fost clasata. Referitor la deturnarea de fonduri, am inteles din presa ca s-a trimis aceasta speta la Parchetul de pe langa Tribunal. Va spun ca eu astazi voi trimite o hartie la DNA, pentru ca m-ati incriminat pe mine ca am facut abuz in serviciu si va spun ca denuntatorului, conform legii, ii voi face plangere penala pentru denunt calomnios. Se pedepseste intre 6 luni si 3 ani. Eu va dau un sfat: luati-va alt avocat, domnule consilier. Duceti in spatiul public neste acuzatii pe care le-a verificat si DNA-ul…”

“<<Niste>>! <<Niste>>, nu <<neste>>!”

“Da, <<niste>>. Ma puteti urmari? V-ati luat tratamentul astazi?”

”Vedeti ca tocmai incalcati legea!”

“V-ati luat tratamentul astazi? Asta e, incalc legea, e problema mea. Si raspund, in momentul in care o voi incalca”

“Domnule presedinte, dar dvs stiti daca urmeaza vreun tratament, de il jigniti de fiecare data?”, a intervenit liberalul Ovidiu Nechita.

“Nu stiu; intreb.”

“Dvs sunteti presesdintele CJ si ar trebui sa va rezumati doar la proiecte si nu sa jigniti! Sunteti presedinte, deocamdata! Cum va permiteti sa jigniti?”, a continuat Nechita.

“Domnule consilier, v-am dat cuvantul?”

“Nu trebuie sa-mi dati cuvantul, ca sa fiti nesimtit!”, a mai spus consilierul PNL.

“Dvs sunteti nesimtit!”

“Nu, dvs sunteti, domnule! Pe mine m-ati facut mafiot, pe-asta (Catalin Iordache – n.r.) il faceti nebun… Cine sunteti dvs, ca sa faceti acste afirmatii? Rezumati-va la proiectele de hotarare! Fiti decent!”

“Atata timp cat sunt facute aluzii asupra familiei mele, asupra copilului meu, de anumite persoane publice, voi merge in continuare in instanta pentru a-mi castiga drepturile!”

“Foarte bine, e dreptul dvs!”, a spus Iordache.

“Eu nu m-am legat de familia nimanui. Daca reglam conturile prin familie, daca aducem acuzatii…”

“Dar nu trebuie sa veniti aici sa ne jigniti de fiecare data!”, a intervenit iar  Nechita.

“Dar nici eu nu suport ca familia mea sa fie dusa in razboiul asta!”

“Unde, domnule, aratati-mi articolul unde este adusa si de catre cine!”

“Deschideti Infobraila si…”

“Pai atunci dati in jduecata Infobraila si nu mai vorbiti balarii acolo! Nu stati acolo si jigniti!”

“N-am jignit pe nimeni!”, a mai spus Chiriac.